Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Γερασμένο “είδωλο” – Αποφυλακίστηκε ο Ο. Τζ. Σίμπσον [pic, vid]

Ο. Τζ. Σίμπσον

Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο του “αμερικανικού ονείρου”. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με την ακμή και την απόλυτη παρακμή. Ο Ο. Τζ. Σίμπσον, μετά από εννέα χρόνια, αποφυλακίστηκε.

Γερασμένος (έφτασε τα 70 πια) ο Ο. Τζ. Σίμπσον, άλλοτε σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου και λατρεμένο παιδί των ΗΠΑ, αποφυλακίστηκε.

Ο Σίμπσον αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή (01.10.2017) με περιοριστικούς όρους. Πέρασε εννέα χρόνια στη φυλακή. Είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία.

Η σωφρονιστική υπηρεσία της Νεβάδα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία και video από τη στιγμή της αποφυλάκισής του. Με τζιν μπουφάν και παντελόνι, καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά, ο Σίμπσον υπογράφει για να περάσει την πόρτα των φυλακών.
Ο. Τζ. Σίμπσον

Ελεύθερος με αναστολή

Ο 70χρονος πλέον Ο. Τζ. Σίμπσον αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών, από συνολικά 33 που του είχαν επιβληθεί. Είχε καταδικαστεί για την αποτυχημένη απόπειρα ένοπλης ληστείας σε ένα ξενοδοχείο – καζίνο του Λας Βέγκας το 2008.

Η ιστορία που τον σημάδεψε

Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, σόκαρε τους πάντες όταν τη δεκαετία του ’90 κατηγορήθηκε για διπλό φόνο. Της πρώημ συζύγου του Νικόλ Μπράουν Σμιθ και ενός φίλου της, του Ρον Γκόλντμαν.

Η δίκη του είναι ακόμη και σήμερα μια από τις σημαντικότερες και πλέον αμφιλεγόμενες. Διήρκεσε 13 μήνες. Και έμεινε στην ιστορία γιατί μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση!

Ο. Τζ. Σίμπσον
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Αρχικά, ο Ο. Τζ. Σίμπσον αθωώθηκε για τους δυο φόνους. Αργότερα, όμως, αστικό δικαστήριο τον έκρινε υπεύθυνο για τις δυο δολοφονίες. Του ζήτησε να καταβάλει 33,5 εκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων, ένα πρόστιμο μεγάλο μέρος του οποίου δεν έχει καταβληθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις