Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: 17.862 κρούσματα κορονοϊού και 859 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Γερμανία: 17.862 κρούσματα κορονοϊού και 859 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 17.862 τις προηγούμενες 24 ώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (22/1), ο αριθμός των μολύνσεων στη χώρα φθάνει πλέον τις 2.106.262.

Το ίδιο διάστημα, 859 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 50.642 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Ο επιποπλασμός τις προηγούμενες επτά ημέρες ανερχόταν σε 115,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στο σύνολο της χώρας. Αν και παρατηρείται πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό αυτό είναι πολύ πάνω από τον στόχο των λιγότερων από 50 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση.

Click4more: Τρόμο στην Ευρώπη φέρνουν οι νέες μεταλλάξεις – Εξαπλώνονται τα κρούσματα και επιβραδύνονται οι εμβολιασμοί

 

Εξαιτίας του σταθερά αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν την Τρίτη να αυστηροποιήσουν και να παρατείνουν ως τα μέσα Φεβρουαρίου τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, φοβούμενοι κυρίως τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Εστιατόρια, καφέ, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα που παραμένουν κλειστά εδώ και δυόμιση μήνες δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν πριν από τις 14 Φεβρουαρίου τουλάχιστον.

Εξάλλου ιατρικές, χειρουργικές μάσκες ή μάσκες FFP2 είναι πλέον υποχρεωτικές στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς, ενώ η τηλεργασία είναι υποχρεωτική όπου αυτό είναι δυνατό τουλάχιστον ως τις 15 Μαρτίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Γερμανίας θεωρούν ότι και μετά την λήψη των αυστηρών μέτρων του lockdown δεν έχει ακόμα αποτραπεί ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. «Εάν η μετάλλαξη είναι τόσο κακή όσο υποδηλώνουν οι πληροφορίες από την Αγγλία, τότε ο Θεός να μας βοηθάει. Στην περίπτωση αυτή μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τα πάντα», δήλωσε την Πέμπτη (21/1) ο Μίχαελ Βέμπερ, πρόεδρος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών της Γερμανίας (VLK) , στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις