Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γερμανία: 4 θάνατοι και 1.390 κρούσματα κορονοϊού την τελευταία ημέρα

Γερμανία: 4 θάνατοι και 1.390 κρούσματα κορονοϊού την τελευταία ημέρα

Ακόμη τέσσερις ασθενείς πέθαναν από κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.390 κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού φτάνει μέχρι τώρα στην Γερμανία τους 9.236 νεκρούς επί συνόλου 225.404 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Κλείνουν τα πάντα στην Μάλτα

Την ίδια ώρα η Μάλτα αποφάσισε να κλείσουν τα νάιτκλαμπ και τα μπαρ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κρις Φέρνι ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη. Ντισκοτέκ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες συναυλιών αλλά και αθλητικοί χώροι θα κλείσουν τις πύλες τους, μέχρι νεωτέρας.

Στους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 15 προσώπων. Προς το παρόν, εστιατόρια και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

click4more: ΗΠΑ: 530 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

«Όλα τα μέτρα βασίζονται στην τήρηση των αποστάσεων. Κρίναμε ότι έπρεπε να τα ενισχύσουμε», εξήγησε η Διευθύντρια των υπηρεσιών υγείας, Σαρμέιν Γκαουτσί.

Εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των μολύνσεων από την Covid-19 αυξάνεται στο νησί: συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.375 και 9 άνθρωποι πέθαναν. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Μάλτα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις