Κόσμος

Γερμανία: Fake news από τους ανεμβολίαστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται μεγάλη προπαγάνδα από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στη Γερμανία Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Μάλιστα ο κ. Σταϊνμάιερ ζήτησε από τους μαθητές να ενημερώνονται από αξιόπιστα ΜΜΕ στη Γερμανία κατά τη διάρκεια συζήτησης με μαθητές στο Βερολίνο τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι νέοι μου είπαν ότι υπήρξαν αφενός μεν πάρα πολλές πληροφορίες από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφετέρου δε και πολύ αντιφατικές πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα από άτομα που δεν είναι πρόθυμα να εμβολιαστούν και από συνωμοσιολόγους, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προφανώς είχε αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε μετά την επίσκεψή του για την προώθηση της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού σε σχολείο της συνοικίας Σαρλότενμπουργκ του Βερολίνου.

Ο Σταϊνμάιερ εξήγησε στους μαθητές ότι «είναι πολύ σημαντικό η πληροφόρηση να γίνεται από αξιόπιστα ΜΜΕ».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν επίσης στον πρόεδρο την άποψη ότι είναι πολύ σημαντική η επιρροή μιας ομάδας συνομηλίκων μαθητών για τον εμβολιασμό, διότι εάν κάποιοι στην τάξη εμβολιαστούν, τότε σπεύδουν να το κάνουν και οι άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ο Γερμανός πρόεδρος έκανε και πάλι έκκληση να εμβολιστούν όλοι οι πολίτες. «Δεν έχουμε φτάσει στον στόχο μας, αλλά μπορούμε να τον επιτύχουμε. Προϋπόθεση για αυτό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Καμία τιμωρία, καμία έρευνα, συνεχίστε πατριώτες» για την πτήση των Apache έξω από το σπίτι του Kid Rock, λέει ο Πιτ Χέγκσεθ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω «Χ» την άρση της διαθεσιμότητας για τους πιλότους του αμερικανικού στρατού που προσέγγισαν με δύο ελικόπτερα την έπαυλη του τραγουδιστή
Ο Kid Rock χαιρετάει σταρτιωτικά τα Apache που πετούν κοντά στην έπαυλή του