Κόσμος

Γερμανία – Lockdown: Ιστορικό «limit down» στις διαρρήξεις

Ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία λόγω του lockdown κατέγραψαν οι διαρρήξεις το 2020. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη (01.04.2021) η Ένωση Ασφαλιστικής Βιομηχανίας (AGD).

Εξαιτίας του lockdown οι διαρρήκτες στη Γερμανία είδαν τη… δουλειά τους να μειώνεται τον περασμένο χρόνο, επειδή πάρα πολλοί ήταν οι πολίτες που εργάζονταν από το σπίτι.

Τα αιτήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις λόγω διαρρήξεων μειώθηκαν στα 85.000 κατά το 2020, δηλαδή 10.000 λιγότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν και στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1998.

Lockdown και οι κλέφτες «βγαίνουν» knock out

«Η μείωση του αριθμού των διαρρήξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι πολίτες περνούν πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι τους εξαιτίας της πανδημίας. Οι διαρρήκτες συχνά δεν είχαν την ευκαιρία να δράσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γεργκ Άσμουσεν.

Κατά συνέπεια, το ύψος των αποζημιώσεων έπεσε στα 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 70 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με το 2019, ενώ ο μέσος όρος αιτημάτων γι’ αυτού του είδους την αποζημίωση μειώθηκε κατά 10% και έπεσε στα 2.750 ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικής Βιομηχανίας (GPD).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID