Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: Άνοδο του ακροδεξιού AfD δείχνει δημοσκόπηση της Bild – «Κόκκινη κάρτα» στον υπουργό Οικονομίας

Γερμανία: Άνοδο του ακροδεξιού AfD δείχνει δημοσκόπηση της Bild – «Κόκκινη κάρτα» στον υπουργό Οικονομίας

Η άνοδος της ακροδεξιάς AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) και η δυσαρέσκεια για τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, είναι τα βασικά ευρήματα νέας δημοσκόπησης για την εφημερίδα Bild. Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί τα πρωτεία με 27,5% (-1 από την προηγούμενη έρευνα).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης στη Γερμανία, η δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild καταδεικνύει ότι ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών, πέφτει από την έκτη στην ένατη θέση, ενώ τον προσπερνούν ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Στην κορυφή της κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τα μέσα του μήνα ο Χάμπεκ, βρίσκεται η επίσης «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, ακολουθούμενη από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27,5% (-1 από την προηγούμενη δημοσκόπηση), οι Πράσινοι 19,5% (+0,5) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 18% (-0,5). Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά 0,5 και φθάνουν στο 8%, με το ακροδεξιό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στο 15% (+1) και την Αριστερά σταθερά στο 5,5%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις