Κόσμος

Γερμανία: Απαγόρευση πτήσεων από χώρες με μεταλλαγμένα κρούσματα κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η είσοδος από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία απαγορεύεται στην Γερμανία σε μεγάλο βαθμό, από αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η κυβέρνηση στη Γερμανία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

Την Παρασκευή το απόγευμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από αύριο Σάββατο και ισχύει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για παράδειγμα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση.

Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία δικαιολογεί αυτό το δραστικό βήμα με τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων μορφών κορονοϊού. «Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η (βρετανική) μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 28
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ