Γερμανία: «Ας είμαστε ειλικρινείς, lockdown ως τις αρχές Φεβρουαρίου και βλέπουμε»

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ζήτησε να παραταθεί το lockdown στην Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείει και άλλη παράταση.

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι ‘αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Λίγες ώρες νωρίτερα δημοσίευμα της εφημερίδας Bild ανέφερε επίσης πως το lockdown θα παρατεινόταν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Ο Μοντγκόμερι υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων. «Θεωρώ τις αντιγνωμίες γύρω από το θέμα των εμβολίων μια (απλή) πολιτική-κοινοβουλευτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε (εξάλλου) ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)».

Οι κατηγορίες είναι μια «φτηνή προσπάθεια να αντληθεί “πολιτικό μέλι” από την έλλειψη εμβολίων. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Παρεμπιπτόντως, για πολύ καιρό διαφαινόταν ότι η εταιρεία Astrazeneca ήταν εκείνη η οποία θα προηγηθεί», τόνισε είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου».

Πηγή: Rheinische Post / ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

ΗΠΑ: Συναγερμός στο FBI για βίαιες διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ

ΗΠΑ: Συναγερμός στο FBI για βίαιες διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ

Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα μπροστά στα κοινοβούλια πολιτειών σε όλες τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που έκλεψε από ... Διαβάστε περισσότερα
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο δικαστίνες στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο δικαστίνες στην Καμπούλ

Δύο δικαστίνες που εργάζονταν για το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην Καμπούλ σήμερα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι. “Δυστυχώς, χάσαμε δύο δικαστίνες στη ... Διαβάστε περισσότερα