Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γερμανία: Αυστηρότεροι έλεγχοι για πρόσφυγες στα σύνορα

Γερμανία: Αυστηρότεροι έλεγχοι για πρόσφυγες στα σύνορα
Reuters Αρχείο

Υπέρ της κατανομής προσφύγων στην ΕΕ μόνο μετά τον έλεγχο ασύλου στα εξωτερικά σύνορα τάσσεται η Γερμανία δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

Ο Βαυαρός ομοσπονδιακός υπουργός θεωρεί ότι η κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ είναι δυνατή μόνο εάν  συμφωνηθεί προηγουμένως να διενεργείται έλεγχος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

“Κάποιοι θέλουν να κάνουν το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο”, υποστήριξε ο Ζέεχοφερ, αναφερόμενος στα χρόνια των ανεπιτυχών προσπαθειών που έγιναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτευχθεί μια πιο ισορροπημένη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Το ερώτημα – κλειδί, όμως, είναι το τι συμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Η κατανομή των προσφύγων θα είναι δυνατή μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει προηγουμένως να διενεργείται προκαταρκτικός έλεγχος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ”, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Την άποψή του συμμερίζεται και ο Αυστριακός ομόλογός του Καρλ Νέχαμαερ.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, στο πρόγραμμά της για τη γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου , αναφέρει, επίσης, ότι θα υποστηρίξει την εξέταση των αιτήσεων ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις