Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν ομολογεί ο εκβιαστής! Βρήκαν το DNA του σε δηλητηριασμένες βρεφικές τροφές

Γερμανία βρεφικές τροφές

Είναι πια επιβεβαιωμένο. Ο άνδρας που συνελήφθη για την υπόθεση εκβιασμού στη Γερμανία είναι εκείνος που δηλητηρίασε βρεφικές τροφές και ζητούσε λύτρα.

Ο 53χρονος σόκαρε τη Γερμανία όταν ζήτησε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να μην τοποθετήσει άλλες δηλητηριασμένες βρεφικές τροφές σε σούπερ μάρκετ. Από τη στιγμή της σύλληψής του, δεν έχει ομολογήσει. Όμως τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του είναι αδιάσειστα.

Σημαντικό ρόλο στη σύλληψή του έπαιξαν οι πληροφορίες που έλαβαν οι αρχές από χιλιάδες πολίτες. Είχαν φροντίσει να δώσουν στη δημοσιότητα video και φωτογραφίες του υπόπτου. Είχε πάει σε σουπερμάρκετ του Φρίντριχσχαφεν στη λίμνη της Κωνσταντίας, για να τοποθετήσει τα δηλητηριασμένα πρόσωπα χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Ήθελε να ξέρουν όλοι ποιος είναι…

Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο 53χρονος συνελήφθη το Σάββατο (30.09.2017) στην περιοχή της Τυβίγγης. Στην κατοχή του οποίου βρέθηκε δηλητήριο και άλλα καθοριστικά αποδεικτικά στοιχεία.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας στην πόλη Κωνσταντία Αλεξάντερ Μπόγκερ, ο κύριος ύποπτος δεν έχει ακόμα ομολογήσει την πράξη του. Ωστόσο τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του είναι αδιάσειστα.

Έμενε σε ένα διαμέρισμα στην μικρή πόλη Όφτερντινγκεν 60 χιλιόμετρα νότια της Τυβίγγης. Στο σπίτι του βρέθηκε μπουκάλι με το δηλητήριο αιθελυνογλυκόλη, το οποίο περιέρχονταν στις βρεφικές τροφές.

Γερμανία βρεφικές τροφές

Εκτός αυτού οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ίχνη DΝΑ του υπόπτου από τα μπουκαλάκια των βρεφικών τροφών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στη Γερμανία, ο 53χρονος είχε ξεκινήσει να καταστρέφει τα σε βάρος του αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν φορητό υπολογιστή σε κάδο ανακύκλωσης κοντά στο σπίτι του.

Γερμανία βρεφικές τροφές
Φωτογραφία EPA

Γιατί κατηγορείται

Η εισαγγελία κατηγορεί τον κύριο ύποπτο για ληστρική εκβίαση, που επισείει ποινή από 5 μέχρι και 10 χρόνια. Ο αρμόδιος εισαγγελέας Αλεξάντερ Μπόγκερ δεν αποκλείει στο κατηγορητήριο να προστεθεί και η απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία τιμωρείται με ισόβια.

Επειδή όμως, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ακόμα ομολογία, τα κίνητρά του συλληφθέντος παραμένουν άγνωστα. Όπως όμως τόνισε ο κ. Μπόγκερ ο ύποπτος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Γερμανία βρεφικές τροφές
Φωτογραφία EPA

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας Κωνσταντίας Ούβε Στίρμερ, ο 53χρονος έχει πιθανότατα ψυχολογικά προβλήματα, είναι εκκεντρικός και μοναχικός.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο εγκληματολόγος και ψυχολόγος Μάρτιν Ρέτενμπέργκερ δήλωσε ότι ένα κοινό στοιχείο σε όλες τις προσπάθειες εκβιασμού με δηλητηριασμένα τρόφιμα είναι ότι οι δράστες γίνονται μεμιάς γνωστοί σε ολόκληρη τη χώρα, ίσως και εκτός συνόρων, γεγονός που τους δίνει ένα είδος ικανοποίησης.

Ο Γερμανός ειδικός είναι πεπεισμένος ότι σε περίπτωση που ο μοναδικός σκοπός ενός δράστη είναι τα χρήματα, τότε έχει πολλές άλλες επιλογές στη διάθεσή τους από τις δηλητηριασμένες τροφές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις