Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Διαδηλώσεις στο Μόναχο κατά των μέτρων για τον κορονοϊό – 4.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Γερμανία: Διαδηλώσεις στο Μόναχο κατά των μέτρων για τον κορονοϊό – 4.500 κρούσματα σε 24 ώρες
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού οι οποίες οργανώθηκαν στο κέντρο του Μονάχου στην Γερμανία, την Κυριακή.

Μια αυτοκινητοπορεία πέρασε από αρκετά τμήματα του κέντρου της γερμανικής μεγαλούπολης το απόγευμα της Κυριακής. Συμμετείχαν περίπου 200 άνθρωποι με 95 οχήματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια δεύτερη κινητοποίηση, συγκέντρωση στην οποία πήραν μέρος περίπου 250 άνθρωποι, έγινε αργότερα στην πλατεία Γκεσβίστερ-Σολ. Ήταν επίσης παρόντες αντιδιαδηλωτές, όχι πολύ περισσότεροι από δέκα.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία ανέπτυξε περίπου 500 μέλη της στις κινητοποιήσεις, κατέγραψε αρκετές παραβιάσεις του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

158 νεκροί και 4.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα  κορονοϊού τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4.535 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.288.545. Παράλληλα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, 158 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Γερμανία φθάνει πλέον τους 61.675 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις