Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: Διακομματικό… mea culpa για την αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Γερμανία

Πολιτικοί από διάφορα κόμματα στην Γερμανία παραδέχθηκαν λάθη σχετικά με τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εκ των υστέρων, ορισμένες αποφάσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς ή υπερβολικά εκτεταμένες. Αλλά και η πολιτική πρέπει επίσης να έχει την ευκαιρία να μάθει από τα λάθη», δήλωσε η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Zeit» (Zeit-Online).

Οι παραδοχές στην Γερμανία

«To μακράς διάρκειας lockdown της άνοιξης έπληξε ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους. Το χρονικό διάστημα χωρίς (προσχολική) φροντίδα και σχολείο ήταν πολύ μεγάλο», δήλωσε η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέαρμποκ.

Click4more: Πορτογαλία: Ο κορονοϊός προκάλεσε την κατάρρευση του τουρισμού

«Μου ζητήθηκε να λάβω αποφάσεις που ήταν δύσκολες, διότι απαιτούσαμε από τμήματα του πληθυσμού να κάνουν πράγματα που θεωρούσα (και εγώ) πραγματικά υπερβολικά. Προσπαθουσα συνεχώς να εξέταζω και να επανεκτιμώ την κατάσταση των πραγμάτων. Οι αμφιβολίες και οι ανησυχίες με συντρόφευαν μέρα και νύχτα – και παραμένουν μέχρι σήμερα», δήλωσε στην Zeit-Online ο Αριστερός (Die Linke) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο.

Ο Φιλελεύθερος (FDP) υπουργός Οικογένειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γιόακιμ Σταμπ, υπενθύμισε ότι είχε επικρίνει δημοσίως το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε λάβει υπόψη τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες στην αρχή της πανδημίας. «Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχα ασκήσει εντονότερη κριτική. Υπόσχομαι ότι δεν θα υπάρξει πλέον κλείσιμο παιδικών σταθμών και κέντρων (προσχολικής) φροντίδας», τόνισε.

«Ο κοινός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι σημαντικό για την εκπαίδευση των παιδιών μας και για τη συμβατότητα της οικογένειας και της εργασίας», δήλωσε τελος στην Zeit-Online η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός του Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ.

Πηγή: DIe Zeit-Online.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις