Κόσμος

Γερμανία: Δυσφορία για κλειστές εκκλησίες και σκληρό lockdown το Πάσχα – «Καρφιά» για Μέρκελ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη Γερμανία εν όψει των περιοριστικών μέτρων στη διάρκεια του Πάσχα. Ορισμένα κρατίδια προχωρούν σε διευκρινίσεις των μέτρων που λήφθηκαν και άλλα εκφράζουν διαφωνίες.

Μετά από την σύγχυση στη Γερμανία με το θέμα της παρουσίας ή μη των πιστών στις λειτουργίες του Πάσχα, αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια κατέστησαν σαφές ότι δεν επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στις εκκλησίες γι’ αυτό το ζήτημα.

Σε κρατίδια του βορρά, εκφράζεται απογοήτευση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τις διακοπές του Πάσχα.

Στη Βαυαρία, ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει η δυνατότητα της φυσικής παρουσίας στις λειτουργίες της Κυριακής και των εορτών, αλλά λόγω της τρέχουσας κατάστασης, η παράκληση όμως για διαδικτυακή παρακολούθησή τους παραμένει.

Click4more: Γερμανία: Καταστροφικό για τις επιχειρήσεις το lockdown το Πάσχα – Θα οδηγήσει σε χρεοκοπίες

Οι κυβερνήσεις των κρατιδίων Σαξονίας – Άνχαλτ και Θουριγγίας έκαναν παρόμοια ανακοίνωση. Η Σαξονία – Άνχαλτ θέλει επιπλέον να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά και σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μόλυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Koelner Stadt – Anzeiger, η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας σχεδιάζει χαλάρωση των μέτρων σε μεμονωμένους δήμους. Τέτοια σχέδια είναι πάντως δυνατά εάν συνοδεύονται με αυστηρά προστατευτικά μέτρα και διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις ομοσπονδίας – κρατιδίων.

Γερμανία: «Πυρά» σε Μέρκελ

Η Μανουέλα Σβέσιγκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο – Προπομερανία, εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση σχετικά με τα ταξίδια του Πάσχα. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξηγήσει πειστικά γιατί επέτρεψε τα ταξίδια στη Μαγιόρκα, αλλά έχει επιφυλάξεις εάν ο τοπικός πληθυσμός ταξιδέψει μισή ώρα για να πάει στο εξοχικό του. Δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη», είπε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, Στέφαν Βάιλ, ανακοίνωσε ότι, παρά την απόφαση, δεν θα απαγορεύσει τον ημερήσιο τουρισμό κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών και δεν θα επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Click4more: «Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» λέει η Μέρκελ για τον κορονοϊό

Ο Ντάνιελ Γκιούντερ, πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ – Χολστάιν θέλει να δημιουργήσει μια πρότυπη περιοχή με χαλαρά περιοριστικά μέτρα μετά το Πάσχα και να είναι επίσης δυνατό το άνοιγμα υπαίθριων εστιατορίων σε περιοχές όπου η συχνότητα των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες είναι μικρότερη από 100 για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Όλα αυτά όμως θα επιθυμούσα περισσότερο να είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με την ομοσπονδία», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέχρι τις 18 Απριλίου. Αυστηρότερο lockdown για συνολικά πέντε ημέρες θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γιγάντιο πάντα του Πεκίνου, ο Μενγκ Λαν, εγκαινίασε το νέο του σπίτι τρώγοντας «αραχτός» το αγαπημένο του μπαμπού
Το νέο συγκρότημα του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου εκτείνεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, πέντε χώρους φιλοξενίας και πέντε υπαίθριους χώρους άσκησης
O Μενγκ Λαν
Η δραματική φυγάδευση της Μάλια Ομπάμα από τη Νίκαια της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση: «Φεύγουμε σε 30 λεπτά»
Στις 14 Ιουλίου 2016, Τυνήσιος ισλαμιστής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης σκοτώνοντας 86 ανθρώπους
Η Μάλια Ομπάμα με τους γονείς της Μπαράκ και Μισέλ
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ 5