Κόσμος

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις στο Βερολίνο που συνδέονται με την οργάνωση η οποία διαχειριζόταν το τέμενος που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά τον Δεκέμβριο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 450 αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά διαμερίσματα, στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών και σε κελιά έξι φυλακών που σχετίζονται με την οργάνωση “Fussilet 33 e.V.” από τις 06:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Έρευνες έγιναν και στο τέμενος στο Βερολίνο που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης και στη συνέχεια οι γερμανικές αρχές το έκλεισαν, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία. Όπως αναφέρει επίσης στο Twitter η αστυνομία, η οργάνωση απαγορεύτηκε.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε 24 εγκαταστάσεις και συνεχίζονται.

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών του Βερολίνου δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν περαιτέρω όταν κλήθηκαν από το Reuters.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί ένα τέμενος που διαχειρίζεται η “Fussilet 33 e.V.” την ημέρα της επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολάς Μαδούρο: Φωτογραφίες του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας μέσα από τις φυλακές των ΗΠΑ – «Μικρό δώρο αγάπης και ελπίδας»
Ο Μαδούρο και η σύζυγός τους παραμλενουν υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για ναρκοτρομοκρατίας και διακίνησης ναρκωτικών
Νικολάς Μαδούρο
«Πυρά» Νετανιάχου κατά της ΕΕ: «Παραμένει σιωπηλή όταν η Τουρκία καταλαμβάνει παράνομα το μισό της Κύπρου»
«Όταν ο εβραϊκός λαός επιθυμεί να ασκήσει το ιστορικό του δικαίωμα να χτίσει και να ζήσει στην πατροπαράδοτη πατρίδα του, η ΕΕ εξοργίζεται» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 15