Κόσμος

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας και 17 συλλήψεις στη Βαυαρία για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αστυνομία της Γερμανίας έκανε εφόδους και συνέλαβε 17 άτομα στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας σε μια επιχείρηση που είχε ως στόχο τον εντοπισμό ανθρώπων που έκαναν πολύ σκληρά αντισημιτικά σχόλια στα social media και πανηγύριζαν τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Οι ύποπτοι που συνέλαβε η αστυνομία στη Βαυαρία της Γερμανίας τελούν υπό ποινική έρευνα για υποκίνηση, χρησιμοποιώντας σύμβολα απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων ή εγκρίνοντας εγκληματικές ενέργειες με τις αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια που έκαναν στα social media κατά του Ισραήλ και υπέρ της Χαμάς.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν για τα σκληρά σχόλια στα social media κατά του Ισραήλ και των Εβραίων είναι δύο γυναίκες και 15 άνδρες ηλικίας 18-62 ετών, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία της Γερμανίας δήλωσε πως ανέκρινε τους υπόπτους και κατάσχεσε αποδεικτικό υλικό για τα αντισημιτικά σχόλια, περιλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, στη διάρκεια των εφόδων που πραγματοποίησε στο Μόναχο και αλλού στη Βαυαρία.

«Φωτογραφία του Χίτλερ»

Ένας ύποπτος φέρεται να είχε στείλει μέσω chat στο WhatsApp εικόνα που δείχνει έναν κλόουν με τις λέξεις «Σκοτώστε με δηλητηριώδες αέριο τους Εβραίους».

Ένας άλλος ύποπτος φέρεται να ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media πως «οι Εβραίοι γιοι» δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από το να σφαγιαστούν «και να εξολοθρευτούν». Η ανάρτηση φέρεται να τελείωνε με το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άλλος ύποπτος ανάρτησε μια φωτογραφία του Χίτλερ λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου με τη λεζάντα: «Θα μπορούσα να σκοτώσω όλους τους Εβραίους, αλλά άφησα μερικούς να ζήσουν για να σας δείξω γιατί τους σκότωσα». Δίπλα είχε αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία, με τη λεζάντα «Ελευθερία στην Παλαστίνη» και ένα emoji με το σήμα της νίκης.

«Δυστυχώς, ο αντισημιτισμός χαρακτηρίζει την καθημερινότητα πολλών Εβραίων στη Γερμανία. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει επίσης αντίκτυπο στις ζωές τους στη Γερμανία», δήλωσε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ, ο Βαυαρός αστυνομικός επίτροπος αρμόδιος για τη διερεύνηση εγκλημάτων μίσους.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε στους Εβραίους και στους Ισραηλινούς ότι τους υποστηρίζουμε εδώ στη Βαυαρία, ότι τους προστατεύουμε εδώ και τους προστατεύουμε επίσης από την εχθρότητα, τόνισε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ. Δεσμεύθηκε πως η αστυνομία θα τιμωρήσει τις εγκληματικές δηλώσεις που γίνονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε διαδηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση με δύο μαχαίρια σε φρουρό της ισραηλινής πρεσβείας στο Βελιγράδι - Νεκρός ο δράστης
Οι σερβικές αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως ανήλικο και υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόταν από την πόλη Σάμπατς, στη δυτική Σερβία και ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους
αστυνομια βελιγραδι
Χιού Χέφνερ: Σοκαριστικές καταγγελίες από τη χήρα του – «Έκανα ό,τι ήθελε, συνέβαιναν πράγματα που δεν ήταν εντάξει»
O Χιού Χέφνερ επιχείρησε να εξαναγκάσει τις δίδυμες Κριστίνα και Καρίσα Σάνον να συμμετάσχουν σε σεξουαλική πράξη μεταξύ τους αποκάλυψε η Κρίσταλ Χέφνερ
Από αριστερά: Καρίσα Σάνον, Κριστίνα Σάνον Χιου Χέφνερ και Κρίσταλ Χέφνερ / Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στο Ισραήλ: Στις 55 έδρες το μπλοκ Νετανιάχου - Ισοπαλία δείχνουν τα exit polls
Στις 55 έδρες ανέρχεται η δύναμη του μπλοκ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Ισραήλ, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 57,3%
Ο Νετανιάχου και ο Άιζενκοτ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
36
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
32