Κόσμος

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας και 17 συλλήψεις στη Βαυαρία για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η αστυνομία της Γερμανίας έκανε εφόδους και συνέλαβε 17 άτομα στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας σε μια επιχείρηση που είχε ως στόχο τον εντοπισμό ανθρώπων που έκαναν πολύ σκληρά αντισημιτικά σχόλια στα social media και πανηγύριζαν τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Οι ύποπτοι που συνέλαβε η αστυνομία στη Βαυαρία της Γερμανίας τελούν υπό ποινική έρευνα για υποκίνηση, χρησιμοποιώντας σύμβολα απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων ή εγκρίνοντας εγκληματικές ενέργειες με τις αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια που έκαναν στα social media κατά του Ισραήλ και υπέρ της Χαμάς.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν για τα σκληρά σχόλια στα social media κατά του Ισραήλ και των Εβραίων είναι δύο γυναίκες και 15 άνδρες ηλικίας 18-62 ετών, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία της Γερμανίας δήλωσε πως ανέκρινε τους υπόπτους και κατάσχεσε αποδεικτικό υλικό για τα αντισημιτικά σχόλια, περιλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, στη διάρκεια των εφόδων που πραγματοποίησε στο Μόναχο και αλλού στη Βαυαρία.

«Φωτογραφία του Χίτλερ»

Ένας ύποπτος φέρεται να είχε στείλει μέσω chat στο WhatsApp εικόνα που δείχνει έναν κλόουν με τις λέξεις «Σκοτώστε με δηλητηριώδες αέριο τους Εβραίους».

Ένας άλλος ύποπτος φέρεται να ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media πως «οι Εβραίοι γιοι» δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από το να σφαγιαστούν «και να εξολοθρευτούν». Η ανάρτηση φέρεται να τελείωνε με το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άλλος ύποπτος ανάρτησε μια φωτογραφία του Χίτλερ λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου με τη λεζάντα: «Θα μπορούσα να σκοτώσω όλους τους Εβραίους, αλλά άφησα μερικούς να ζήσουν για να σας δείξω γιατί τους σκότωσα». Δίπλα είχε αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία, με τη λεζάντα «Ελευθερία στην Παλαστίνη» και ένα emoji με το σήμα της νίκης.

«Δυστυχώς, ο αντισημιτισμός χαρακτηρίζει την καθημερινότητα πολλών Εβραίων στη Γερμανία. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει επίσης αντίκτυπο στις ζωές τους στη Γερμανία», δήλωσε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ, ο Βαυαρός αστυνομικός επίτροπος αρμόδιος για τη διερεύνηση εγκλημάτων μίσους.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε στους Εβραίους και στους Ισραηλινούς ότι τους υποστηρίζουμε εδώ στη Βαυαρία, ότι τους προστατεύουμε εδώ και τους προστατεύουμε επίσης από την εχθρότητα, τόνισε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ. Δεσμεύθηκε πως η αστυνομία θα τιμωρήσει τις εγκληματικές δηλώσεις που γίνονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε διαδηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ