Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας και 17 συλλήψεις στη Βαυαρία για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας και 17 συλλήψεις στη Βαυαρία για αντισημιτικά σχόλια στα social media

Η αστυνομία της Γερμανίας έκανε εφόδους και συνέλαβε 17 άτομα στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας σε μια επιχείρηση που είχε ως στόχο τον εντοπισμό ανθρώπων που έκαναν πολύ σκληρά αντισημιτικά σχόλια στα social media και πανηγύριζαν τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Οι ύποπτοι που συνέλαβε η αστυνομία στη Βαυαρία της Γερμανίας τελούν υπό ποινική έρευνα για υποκίνηση, χρησιμοποιώντας σύμβολα απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων ή εγκρίνοντας εγκληματικές ενέργειες με τις αναρτήσεις με αντισημιτικά σχόλια που έκαναν στα social media κατά του Ισραήλ και υπέρ της Χαμάς.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν για τα σκληρά σχόλια στα social media κατά του Ισραήλ και των Εβραίων είναι δύο γυναίκες και 15 άνδρες ηλικίας 18-62 ετών, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία της Γερμανίας δήλωσε πως ανέκρινε τους υπόπτους και κατάσχεσε αποδεικτικό υλικό για τα αντισημιτικά σχόλια, περιλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, στη διάρκεια των εφόδων που πραγματοποίησε στο Μόναχο και αλλού στη Βαυαρία.

«Φωτογραφία του Χίτλερ»

Ένας ύποπτος φέρεται να είχε στείλει μέσω chat στο WhatsApp εικόνα που δείχνει έναν κλόουν με τις λέξεις «Σκοτώστε με δηλητηριώδες αέριο τους Εβραίους».

Ένας άλλος ύποπτος φέρεται να ανάρτησε στον λογαριασμό του στα social media πως «οι Εβραίοι γιοι» δεν αξίζουν τίποτα παραπάνω από το να σφαγιαστούν «και να εξολοθρευτούν». Η ανάρτηση φέρεται να τελείωνε με το σύνθημα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άλλος ύποπτος ανάρτησε μια φωτογραφία του Χίτλερ λίγο μετά τις 7 Οκτωβρίου με τη λεζάντα: «Θα μπορούσα να σκοτώσω όλους τους Εβραίους, αλλά άφησα μερικούς να ζήσουν για να σας δείξω γιατί τους σκότωσα». Δίπλα είχε αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία, με τη λεζάντα «Ελευθερία στην Παλαστίνη» και ένα emoji με το σήμα της νίκης.

«Δυστυχώς, ο αντισημιτισμός χαρακτηρίζει την καθημερινότητα πολλών Εβραίων στη Γερμανία. Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ έχει επίσης αντίκτυπο στις ζωές τους στη Γερμανία», δήλωσε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ, ο Βαυαρός αστυνομικός επίτροπος αρμόδιος για τη διερεύνηση εγκλημάτων μίσους.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε στους Εβραίους και στους Ισραηλινούς ότι τους υποστηρίζουμε εδώ στη Βαυαρία, ότι τους προστατεύουμε εδώ και τους προστατεύουμε επίσης από την εχθρότητα, τόνισε ο Μίχαελ Βάιντσιρλ. Δεσμεύθηκε πως η αστυνομία θα τιμωρήσει τις εγκληματικές δηλώσεις που γίνονται τόσο διαδικτυακά όσο και σε διαδηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις