Κόσμος

Γερμανία: Είναι η Αυστρία το “Βαθύ Λαρύγγι” της Μόσχας;

Την δυσπιστία τους για την συνεργασία με την Αυστρία εκφράζουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών προς την Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ τόνισε την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), ότι διακρίνει σημαντικό κίνδυνο στην συνεργασία με τις αντίστοιχες αυστριακές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν είναι σαφές εάν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση των αποκαλύψεων του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung για τον παραιτηθέντα πλέον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε.

[read4more]

Η Welt αναφέρει ότι ο ο κ. Χάλντενβανγκ έχει το τελευταίο διάστημα εκφράσει κατ’ επανάληψη την δυσπιστία του απευθείας στους αυστριακούς συναδέλφους του.

Η ανησυχία του έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μυστικές πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες να μεταφέρονται από τους Αυστριακούς στις ρωσικές αρχές.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από το Βερολίνο σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων “Δίκτυο Ποσειδών”, η οποία περιέχει απόρρητα δεδομένα που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ της Αυστρίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό είχε ως συνέπεια, η Αυστρία να δυσφημιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων της και να περιοριστεί σε “ρόλο αουτσάιντερ” στην αντιτρομοκρατική ομάδα του “Κλαμπ της Βέρνης” (CTG), της ανεπίσημης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, η Αυστρία δεν ανήκει πλέον στην επίσημη λίστα των μελών της Ομάδας, μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά η συμμετοχή της εξετάζεται σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο