Κόσμος

Γερμανία: Είναι η Αυστρία το “Βαθύ Λαρύγγι” της Μόσχας;

Την δυσπιστία τους για την συνεργασία με την Αυστρία εκφράζουν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών προς την Ρωσία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Τόμας Χάλντενβανγκ τόνισε την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), ότι διακρίνει σημαντικό κίνδυνο στην συνεργασία με τις αντίστοιχες αυστριακές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν είναι σαφές εάν η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση των αποκαλύψεων του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung για τον παραιτηθέντα πλέον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε.

[read4more]

Η Welt αναφέρει ότι ο ο κ. Χάλντενβανγκ έχει το τελευταίο διάστημα εκφράσει κατ’ επανάληψη την δυσπιστία του απευθείας στους αυστριακούς συναδέλφους του.

Η ανησυχία του έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μυστικές πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες να μεταφέρονται από τους Αυστριακούς στις ρωσικές αρχές.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από το Βερολίνο σε ένα απόκομμα της βάσης δεδομένων “Δίκτυο Ποσειδών”, η οποία περιέχει απόρρητα δεδομένα που είχαν ανταλλαχθεί μεταξύ της Αυστρίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Αυτό είχε ως συνέπεια, η Αυστρία να δυσφημιστεί ιδιαίτερα μεταξύ των εταίρων της και να περιοριστεί σε “ρόλο αουτσάιντερ” στην αντιτρομοκρατική ομάδα του “Κλαμπ της Βέρνης” (CTG), της ανεπίσημης συνεργασίας των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Με άλλα λόγια, η Αυστρία δεν ανήκει πλέον στην επίσημη λίστα των μελών της Ομάδας, μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά η συμμετοχή της εξετάζεται σε κάθε περίπτωση μεμονωμένα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35