Κόσμος

Γερμανία – Εκλογές: Αναγκαία προϋπόθεση η αύξηση του κατώτατου μισθού υποστηρίζει το SPD

Οι εκλογές στη Γερμανία πλησιάζουν με τους σοσιαλοδημοκράτες (SPD) να θεωρούν αναγκαία προϋπόθεση την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Το SPD θα συνεχίσει να σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαιτείται ένας σημαντικά υψηλότερος κατώτατος μισθός, ο οποίος είναι αναγκαίος ειδικά για να έχουν οι πολίτες γηρατειά με αξιοπρέπεια. Εάν κάποιος θέλει να λάβει σοβαρά υπόψη την κοινωνική οικονομία της αγοράς, τότε θα πρέπει επίσης να καταβάλλονται μισθοί με τους οποίους να μπορούν να ζήσουν οι πολίτες και από τους οποίους να μπορούν να αναμένουν μια σύνταξη σε μεγάλη ηλικία από την οποία επίσης να μπορούν να ζήσουν», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στα δίκτυα RTL n-tv.

«Ειδικά στον τομέα της εστίασης, ο κατώτατος μισθός δεν είναι καθοριστικός παράγοντας κόστους. Αντιθέτως, είναι τεράστιο πρόβλημα να εξευρεθούν καν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί», πρόσθεσε.

Τέλος ο ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθό στα 12 ευρώ την ώρα είναι αναγκαία για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία