Κόσμος

Γερμανία – Εκλογές: Πού οφείλεται η δημοσκοπική πτώση του CDU/CSU

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αιτία για τη δημοσκοπική πτώση της Χριστιανικής Ένωσης πριν τις εκλογές στη Γερμανία, οφείλεται στις αντιφατικές θέσεις για θέματα οικονομικής πολιτικής του υποψηφίου καγκελαρίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ και του ηγέτη της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ, σημειώνει ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ.

«Έχασαν τον πυρήνα του κέντρου με αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις και το φρένο χρέους. Ούτε ο Ζέντερ δεν θα ήταν σε καλύτερη θέση ως υποψήφιος καγκελάριος. Με τον Μάρκους Ζέντερ θα γινόταν απλώς με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Λίντνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

«Τόσο ο Ζέντερ όσο και ο Λάσετ αντιφάσκουν ως προς το προεκλογικό τους πρόγραμμα, το οποίο υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις (για τις επιχειρήσεις) και συμμόρφωση με το φρένο χρέους. Ο κ. Ζέντερ λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του φρένου χρέους το οποίο προβλέπει το Σύνταγμα. Ωστόσο, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) το απορρίπτει», τόνισε ο ηγέτης των Φιλελευθέρων.

«Επομένως, εάν είναι κάποιος τόσο ασαφής σε αυτά τα θέματα και στέλνει αντιφατικά μηνύματα και λέει το αντίθετο από αυτό που είπε πριν από 14 ημέρες, τότε έχει χάσει τον πυρήνα του κέντρου επί του παρόντος», πρόσθεσε ο Λίντνερ.

«Εκτιμώ τον Άρμιν Λάσετ προσωπικά και συνεργαζόμαστε (σε επίπεδο κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας) έντιμα και συναδελφικά. Συνιστώ όμως στους πολίτες να μην ψηφίσουν το CDU και το CSU, αντ ‘αυτού συμβουλεύω να ψηφίσουν το Φιλελεύθερο κόμμα», κατέληξε ο Λίντνερ.

Στις δημοσκοπήσεις ο Λάσετ υπολείπεται αυτή τη στιγμή του υποψηφίου καγκελαρίου του SPD, Όλαφ Σολτς. Το SPD είναι η ισχυρότερη δύναμη σε όλες, αλλά η διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές περιορίστηκε πρόσφατα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Πώς η υπόθεση βιασμού θα μπορούσε να αναμορφώσει τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Η νομοθεσία αυτή «λέει ότι αν κάποιος δέχθηκε σεξουαλική επίθεση επειδή κατανάλωσε ναρκωτικά ή είναι μεθυσμένος, τότε φταίει», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ Rape, Abuse and Incest National Network
Το Πανεπιστήμιο Κορνέλ
Γκάρι Κασπάροφ: «Κινδυνεύει η ζωή μου» – Η προειδοποίηση από ΗΠΑ και Λιθουανία
«Η είδηση, σύμφωνα με την οποία, μαζί με τον από χρόνια συνεργάτη μου Ιβάν Τιουτρίν βρισκόμαστε σε κατάλογο στόχων δολοφονίας, δεν με εξέπληξε, παραταύτα ωστόσο είναι ένα σοκ», έγραψε ο Κασπάροφ
Ο Γκάρι Κασπάροφ