Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία – Εκλογές: Προηγείται ο Σολτς στις δημοσκοπήσεις δύο ημέρες πριν τις κάλπες

Όλαφ Σολτς Δημοσκόπηση
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Πρώτο στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος παραμένει το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), λίγο πριν από τις εκλογές της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων RTL και ntv η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα το SPD παραμένει στο 25%, όπως στις αρχές της εβδομάδας, ενώ Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) παραμένουν στο 22%. Οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 17% και η Αριστερά με 6% διατηρούν τα ίδια ποσοστά με την δημοσκόπηση των δύο δικτύων η οποία δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα και φτάνει στο 12%. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μια ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 10%.

Όσον αφορά στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς και ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) Άρμιν Λάσετ χάνουν από μια μονάδα έκαστος σε σύγκριση με την δημοσκόπηση των αρχών της εβδομάδας.

Έτσι ο Σολτς θα εξελέγετο καγκελάριος με ποσοστό 28% στην θεωρητική περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελαρίου, ο δε Άρμιν Λάσετ θα ελάμβανε 13%. Η Αναλένα Μπέρμποκ, η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων, θα ελάμβανε 16%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις