Κόσμος

Γερμανία – εκλογές: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διέκοψε την ψηφοφορία

Η Γερμανία έχει εκλογές αλλά δεν λείπουν και τα απρόοπτα. Μία βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου περιπλέκει την ψηφοφορία στην πόλη Βούπερταλ.

Μετά την ανακάλυψη της… άσκαστης βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αρχές του Βούπερταλ καλούν τους ψηφοφόρους πέντε εκλογικών τμημάτων της περιοχής, αλλά και σε όλους τους κατοίκους, να μείνουν στα σπίτια τους.

Η απενεργοποίηση της βόμβας έχει σχεδιαστεί για τις επόμενες ώρες. Μόλις ολοκληρωθεί, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να πάνε στα εκλογικά κέντρα.

 

Οποιοσδήποτε θέλει να ψηφίσει μπορεί να το κάνει έως τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Η βόμβα ανακαλύφθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (25.09.2021), σε κοντινή απόσταση από τον ποταμό Βούπερ.

Click4more: Γερμανικές εκλογές: Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα – Οι διαβουλεύσεις για την επόμενη ημέρα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά του σημείου. Περίπου, 1.500 άνθρωποι ζουν σε αυτήν τη ζώνη.

Περίπου 400 από αυτούς πήγαν σε ένα καταφύγιο, ενώ οι υπόλοιποι σε φίλους ή συγγενείς ή δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους εκείνη τη στιγμή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών – Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ
Η θηλυκή χιμπατζής από τη δυτική Αφρική, έφτασε στο πανεπιστήμιο του Κιότο το 1977 και, το 2000, γέννησε τον Αγιούμου, του οποίου οι δεξιότητες προσέλκυσαν την προσοχή σε μελέτες σχετικά με τη μετάδοση γνώσης
Η Ai, ο θηλυκός χιμπατζής που έμαθε εκατό αριθμούς και γράμματα, κρατάει το νεογέννητο μωρό της, Ayumu, στο Ινστιτούτο Έρευνας Πρωτευόντων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου του Κιότο
Ένας 14χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή και καθηγητή του στην Ουκρανία - Πιθανή σύνδεση με τη Ρωσία «βλέπει» εισαγγελέας
Ο 14χρονος φέρεται να συνομιλούσε με εκπροσώπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ την ώρα της επίθεση φορούσε μπλούζα με την φράση «Hitler Kaput» που χρησιμοποιούσαν σοβιετικοί στον Β' ΠΠ
man hand holding knife on abstract background