Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γερμανία: Εξόριστοι οι βουλευτές του ακροδεξιού AfD! Θα συνεδριάσουν στην Πολωνία

Γερμανία: Εξόριστοι οι βουλευτές του ακροδεξιού AfD! Θα συνεδριάσουν στην Πολωνία
photo Reuters

Στην Πολωνία θα αναγκαστούν να συνεδριάσουν οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος AfD στη Γερμανία από αύριο μέχρι και την Κυριακή.

Και αυτό γιατί πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να δεχθούν να γίνει το συνέδριο του AfD στο χώρο τους σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι οι 70 από τους 91 βουλευτές του κόμματος AfD θα βρεθούν από αύριο το βράδυ στην πόλη Σέτσιν, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Η απόφαση να γίνει το συνέδριο στην Πολωνία ελήφθη για πολλούς λόγους, σύμφωνα με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND. Ο ένας από αυτούς είναι ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι χαμηλότερες στη γειτονική χώρα. Επιπλέον, πολλά γερμανικά ξενοδοχεία αρνήθηκαν να τους φιλοξενήσουν ή ακύρωσαν τις κρατήσεις.

Μια τέτοια συνέλευση των μελών της AfD είχε ακυρωθεί τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας ξενοδόχος αρνήθηκε να τους δεχτεί, φοβούμενος την “αρνητική διαφήμιση”. Ακόμη ένας λόγος που πηγαίνουν στην Πολωνία είναι για να αποφύγουν τις αντιδιαδηλώσεις, γι’ αυτό άλλωστε και το AfD είχε ματαιώσει και την εκλογική βραδιά στο Βερολίνο στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις