Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γερμανία: Φωτιά σε κτίριο κοντά σε προσφυγικές κατοικίες

Γερμανία: Φωτιά σε κτίριο κοντά σε προσφυγικές κατοικίες

Τα βίαια επεισόδια ακροδεξιών κατά προσφύγων στη Γερμανία συνεχίζονται παρά το γεγονός πως η Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε πως δεν θα γίνουν ανεκτά.

Το απόγευμα της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά σε ένα άλλοτε ψυχιατρείο στη συνοικία Βίτεναου του βορειοανατολικού Βερολίνου, σε απόσταση μερικών μέτρων από δύο κτίρια όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 900 πρόσφυγες.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε τα ξημερώματα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά, σύμφωνα με την Deutsche Welle.


Στη Γερμανία καταγράφεται μια σειρά επεισοδίων στα οποία νεοναζί αποπειρώνται να εμποδίσουν την υποδοχή προσφύγων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για έναν πιθανό εμπρησμό στη Λειψία.

Μέσα στην ημέρα επρόκειτο να μεταφερθούν σε ένα κέντρο υποδοχής που ήταν ο στόχος της εμπρηστικής επίθεσης αιτούντες άσυλο.

Το Σάββατο και την Κυριακή ακροδεξιοί εξτρεμιστές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του ανοίγματος ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χαϊντενάου, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Όταν την Τετάρτη βρέθηκε εκεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, περίπου 200 ακροδεξιοί την αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντας μεταξύ άλλων συνθημάτων “προδότρα”.

Δείτε τη στιγμή των αποδοκιμασιών

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε