Κόσμος

Γερμανία: Η Volkswagen μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας

Να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε υπαλλήλους της, μεγαλύτερης ηλικίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται μια εκπρόσωπο η οποία επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατάληξε σε ένα σχέδιο να προσφέρει μερική συνταξιοδότηση σε εργαζομένους της που γεννήθηκαν το 1964 και πρόωρη συνταξιοδότηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία είπαν ότι η Volkswagen θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών μπορεί να γίνουν μόνο σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία των πληροφοριών και το λογισμικό.

Η Volskwagen δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκουστάβο Πέτρο: Σκληρή απάντηση του προέδρου της Κολομβίας μετά τις απειλές Τραμπ – «Σταμάτα να με συκοφαντείς»
Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει στον Κολομβιανό ομόλογό του να «προσέχει τα οπίσθιά του» - Λίγες ώρες μετά απείλησε την Κολομβία με στρατιωτική επιχείρηση παρόμοια με αυτή που έκανε στη Βενεζουέλα
Γκουστάβο Πέτρο
Ο Τραμπ μετά τη Βενεζουέλα απειλεί την Κολομβία: «Μου ακούγεται καλή ιδέα» – Η αναφορά σε Γροιλανδία, Μεξικό και Κούβα
Εκτίμησε πως η κυβέρνηση στην Κούβα είναι έτοιμη να πέσει, δήλωσε πως «κάτι πρέπει να κάνει» με το Μεξικό και ανέφερε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται τη Γροιλανδία για ασφάλεια
Ντόναλντ Τραμπ
26