Κόσμος

Γερμανία: Η Volkswagen μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης θα περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να περικόψει 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε υπαλλήλους της, μεγαλύτερης ηλικίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Handelsblatt.

Η εφημερίδα επικαλείται μια εκπρόσωπο η οποία επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατάληξε σε ένα σχέδιο να προσφέρει μερική συνταξιοδότηση σε εργαζομένους της που γεννήθηκαν το 1964 και πρόωρη συνταξιοδότηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία είπαν ότι η Volkswagen θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών μπορεί να γίνουν μόνο σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία των πληροφοριών και το λογισμικό.

Η Volskwagen δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι για την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία
Ένας άνδρας που γεννήθηκε στη Ρωσία και έχει λετονικό διαβατήριο, καθώς και ένας άνδρας από τη Λευκορωσία με ρωσικό διαβατήριο, ο οποίος είναι ήδη γνωστός στις αρχές, συνελήφθησαν για την επίθεση
Γερμανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι για την απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στο Νεπάλ - Πιθανό να βρεθούν ζωντανοί δεκάδες εγκλωβισμένοι εργάτες σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
Τουλάχιστον 1.130 άνθρωποι είναι οι νεκροί από την καταστροφική πλημμύρα, και πάνω 4.500 οι αγνοούμενοι σε Νεπάλ και Θιβέτ - Ανησυχίες λόγω της κακοκαιρίας και των συνεχώς κατολισθήσεων
Nepal army soldiers work during a search and rescue operation outside a tunnel near the Hydropower Project sites, following deadly flash floods and mudslides, in Rasuwa district, Nepal, in this handout obtained by Reuters on September 1, 2026. Nepal Army/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Ιράν: Νεκρά τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης – Επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν
Σύμφωνα με τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις του ιρακινού Κουρδιστάν, τα στρατεύματα του συνασπισμού κατέρριψαν 10 drones που έφεραν εκρηκτικά στον εναέριο χώρο της επαρχίας Αρμπίλ
Φρουροί της Επανάστασης
Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά και ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον άλλων χωρών - «Όποιος ερμηνεύει την ήρεμη προσέγγιση της Τουρκίας ως αδυναμία, κάνει σοβαρό λάθος»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 118