Κόσμος

Γερμανία: Η διπλωματική ασυλία γλίτωσε τον Αμπάς από τη σύλληψη – Μαίνεται ο σάλος από τη δήλωση περί Ολοκαυτώματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς είχε ασυλία κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο. Έρευνα της γερμανικής αστυνομίας σε βάρος του για «υποκίνηση μίσους».

Δεν σβήνει με τίποτα η «φωτιά» που άναψε ο Μαχμούντ Αμπάς κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, κάνοντας λόγο για «50 ολοκαυτώματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων»!

Όπως εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο και ενόψει της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία σε βάρος του Παλαιστίνιου ηγέτη «για υποκίνηση μίσους», ο Αμπάς απολάμβανε «καθεστώς διπλωματικής ασυλίας».

Abbas  Berlin Reuters

«Κατά την εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών, ισχύει για τον Μαχμούντ Αμπάς, για την επίσκεψή του στο Βερολίνο – καθώς επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της Παλαιστινιακής Αρχής – η ασυλία που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ακόμη και εάν η Γερμανία αυτή τη στιγμή δεν αναγνωρίζει κράτος Παλαιστίνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Ο κ. Μπούργκερ διευκρίνισε πάντως ότι σχετικά με τους κανόνες της διαδικασίας που ξεκίνησε η αστυνομία, «είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών να εξετάσουν εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρούνται οι προϋποθέσεις ασυλίας, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα». Σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση πάντως, «ο κ. Αμπάς απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας», τόνισε ο εκπρόσωπος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Στο Όσλο ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Γουίτκοφ και Ευρωπαίους εκπροσώπους – Οι δύο άξονες των συζητήσεων
Στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε, εκπρόσωποι των χωρών της Ε4 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία) και αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο Στίβ Γουίτκοφ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Αυστραλία: O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση – «Είχε ένα μαχαίρι, το έβγαλα από την τσέπη του και το πέταξα μακριά»
Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Αυστραλίας μετά την επίθεση στη βουλευτή Χέλεν Χέινς, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω της, έξω...
O κουρέας-ήρωας που βοήθησε τη βουλευτή που δέχτηκε επίθεση
Ανάλυση AP: Από τη Γαλλία και την Ισπανία έως την Αλβανία, το κύμα οργής βάζει φωτιά στους δρόμους της Ευρώπης
Πίσω από τις εικόνες χάους, παραμονεύουν πολιτικές δυνάμεις που περιμένουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική αναταραχή με την ακροδεξιά να σημειώνει σημαντική άνοδο σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες
REUTERS 22