Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: “Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δεν επαρκεί για την φύλαξη του εμβολίου του κορονοϊού”

Γερμανία: “Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία δεν επαρκεί για την φύλαξη του εμβολίου του κορονοϊού”
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την φύλαξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στη Γερμανία, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές του Σώματος, επισημαίνοντας και τις αυξημένες ανάγκες λόγω της επιτήρησης των μέτρων για την πανδημία, αλλά και των διαδηλώσεων των αρνητών της.

«Κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει περίπου τόσα στελέχη όσα ο κινεζικός στρατός. Δυστυχώς δεν είναι έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου GdP της Αστυνομίας Σβεν Χούμπερ στην Rheinische Post και πρόσθεσε ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα, καθώς, λόγω της πανδημίας, διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι. Επιπλέον, τόνισε ο κ. Χούμπερ, υπάρχει τεράστια ζήτηση για αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις των επικριτών των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Κατά τη γνώμη μου, η χρήση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας ως συνοδευτικής δύναμης για το εμβόλιο προς το παρόν δεν είναι εφικτή», τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η φύλαξη και η προστασία αποτελούν αρμοδιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών. «Μόνο εάν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος εκτιμήσει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συνδράμουμε την αστυνομία των κρατιδίων. Δεν μπορώ βέβαια να φανταστώ ότι υπάρχει κίνδυνος κλοπής, αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες συντήρησης που απαιτούνται, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι εγκαταστάσεις να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων», πρόσθεσε ο συνδικαλιστής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις