Κόσμος

Γερμανία – Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Αυστηρή καραντίνα στις περιπτώσεις μετάλλαξης του κορονoϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) συστήνει πιο αυστηρή τήρηση των κανόνων της καραντίνα για όσους έχουν προσβληθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατα εμφανιζόμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού ιού στην Γερμανία.

Όπως αναφέρει το «Spiegel», όταν υπάρχουν ενδείξεις των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί η διάρκεια της καραντίνας κάτω των 14 ημερών. Μέχρι στιγμής ισχύει η μείωση των ημερών καραντίνας στο σπίτι μετά από δέκα ημέρες το νωρίτερο, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα και το διαγνωστικό τεστ είναι αρνητικό .

«Αν εντοπιστεί μια νέα παραλλαγή του Sars-CoV-2, όπως αυτή η οποία απομονώθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική, η περίοδος καραντίνας των 14 ημερών δεν θα πρέπει να μειωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του RKI στο “Spiegel”.

Το Ινστιτούτο συνιστά επίσης στις αρχές υγείας να «δώσουν προτεραιότητα στην ιχνηλάτιση της νέας μετάλλαξης, όταν υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης μόλυνσης. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν οι αλυσίδες μόλυνσης των νέων μεταλλάξεων μέσω της συνεπούς εφαρμογής των συστάσεων του Ινστιτούτου», όπως είπε στο περιοδικό.

Πηγή: Der Spiegel

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ