Κόσμος

Γερμανία: Ηχηρό χαστούκι για τη Μέρκελ στη Βαυαρία – Πρώτη φορά ακροδεξιοί στη Βουλή

- Βαριά ήττα για το "αδελφό" κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία - Τη χειρότερη επίδοσή τους κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) που παραδοσιακά κυβερνούσαν στη Βαυαρία - Είσοδος στην τοπική Βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του για το ακροδεξιό κόμμα "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD)
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια βαριά ήττα για το “αδελφό” κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ “έβγαλαν” οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα στη Βαυαρία. Το CSU, η Χριστιανοκοινωνιστές που παραδοσιακά κυβερνούσαν στη Βαυαρία, έχασαν 12 μονάδες σύμφωνα με το exit poll του πρώτου πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το CSU λαμβάνει ποσοστό 35,5% που θεωρείται ιστορικό χαμηλό. Οι Χριστιανοκοινωνιστές χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) φαίνεται πως καταφέρνει να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την είσοδό του στη Βουλή.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 15
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero