Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Γερμανία: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο του Μονάχου – Καμία πτήση έως το μεσημέρι

Γερμανία: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο του Μονάχου – Καμία πτήση έως το μεσημέρι

Απελπιστική εικόνα παρουσιάζουν και σήμερα οι συγκοινωνίες στην Γερμανία λόγω της κακοκαιρίας. Το αεροδρόμιο του Μονάχου είναι κλειστό τουλάχιστον έως το μεσημέρι και δεν γίνονται οι πτήσεις λόγω της παγωμένης βροχής.

«Οι χώροι λειτουργίας θα αποψυχθούν το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επιτραπεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας από το μεσημέρι. Ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση του αεροδρομίου του Μονάχου. Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο είχε κλείσει το Σάββατο μετά από έντονη χιονόπτωση.

Η ίδια κατάσταση είναι και στους γερμανικούς σιδηροδρόμους καθώς δεκαετίες μηδενικών επενδύσεων έχουν προκαλέσει το χάος σε τμήματα της χώρας μετά την σφοδρή χιονόπτωση.

 

Η εικόνα στο αεροδρόμιο του Μονάχου σήμερα

Το χιόνι το οποίο έφτασε το μισό μέτρο στη Βαυαρία στη νότια Γερμανία, οδήγησε σε πολλές βλάβες και προκάλεσε την ακύρωση δεκάδων δρομολογίων των τρένων καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα σηματοδότησης.

Το Σάββατο έκλεισε ο κεντρικός σταθμός του Μονάχου και ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας Deutsche Bahn (DB) έχει προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν.

 

Πολλοί ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γερμανία ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες οι οποίοι ταλαιπωρούνται λόγω της κακοκαιρίας για 4η συνεχόμενη ημέρα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις