Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία – Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ με 22.832 κρούσματα και 169 νεκρούς

Γερμανία – Κορονοϊός: Αριθμός ρεκόρ με 22.832 κρούσματα και 169 νεκρούς

Τις 22.832 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας έφτασαν πλέον τα 4.804.378.

Οι θάνατοι 169 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία στους 96.727 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αριθμός ρεκόρ – Στάσιμοι οι εμβολιασμοί

Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων covid-19 ανά 100.000 κατοίκους καταγράφηκε τις προηγούμενες επτά ημέρες στη Γερμανία, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται σε 201,1. Το προηγούμενο ρεκόρ, 197,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2020.

Αν και πολλοί περισσότεροι Γερμανοί έχουν πλέον ανοσοποιηθεί κατά της covid-19, το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στάσιμο κάτω από το 70%, με τις αρχές να ζητούν τις τελευταίες ημέρες από τους πολίτες να κινητοποιηθούν.

«Κύμα-τέρας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ μετέφερε την ανησυχία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την εξέλιξη της πανδημίας και την έκκλησή της προς όλους «να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο. Επισήμανε ακόμη ότι «η κατάσταση είναι χειρότερη όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλότερο» και προειδοποίησε ότι, όσο επιβαρύνονται τα νοσοκομεία, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αναβολής προγραμματισμένων επεμβάσεων. Για «κύμα-τέρας» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και ζήτησε άμεση εφαρμογή περιορισμών για ανεμβολίαστους.

«Υπάρχει σαφής σύνδεση» μεταξύ ποσοστού εμβολιασμού και εισαγωγών στα νοσοκομεία, τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων πάσχουν σοβαρά από κορονοϊό και νοσηλεύονται για αυτό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Εξακολουθεί να ισχύει ότι ο πλήρης εμβολιασμός μειώνει σημαντικά την πιθανότητα μιας τόσο σοβαρής εξέλιξης», σημείωσε ο εκπρόσωπος και εξήγησε ότι για την Καγκελάριο βασική προτεραιότητα δίδεται στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους σε γηροκομεία και σε κέντρα αποκατάστασης. «Τουλάχιστον για τους μη εμβολιασμένους σε αυτούς τους χώρους, θα πρέπει να υπάρχει η υποχρέωση καθημερινού διαγνωστικού τεστ», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις