Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία – Κορονοϊός: Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τους εμβολιασμούς ο Ζάιμπερτ

Γερμανία – Κορονοϊός: Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τους εμβολιασμούς ο Ζάιμπερτ

Μετριάζει τις προσδοκίες σχετικά με τους εμβολιασμούς η κυβέρνηση της Γερμανίας στην συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα με τους επικεφαλής των κρατιδίων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι «δεν πρόκειται για συνάντηση στο τέλος της οποίας θα μπορούσαν να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Πρόκειται για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων. Είναι σημαντικό (πάντως) η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων να υιοθετήσουν μια κοινή στάση στο θέμα των εμβολιασμών», τόνισε.

Η εν λόγω συνάντηση είναι μια αντίδραση στις καθυστερήσεις των εμβολιασμών στη Γερμανία. Η προμήθεια εμβολίων και η αργή παραγωγή είναι μεταξύ των θεμάτων τα οποία έχουν επικριθεί.

Εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ και αρκετούς υπουργούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα λάβουν μέρος σε αυτήν οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων καθώς και εκπρόσωποι των κατασκευαστών εμβολίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, «ένας από τους στόχους της συνάντησης είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία μιας κοινής βάσης πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις δυνατότητες εμβολιασμού που υπάρχουν, καθώς επίσης και για το πού μπορούν να βρεθούν κοινοί τόποι για να προχωρήσουμε».

Ο Ζάιμπερτ προειδοποίησε ταυτόχρονα «να μην εξαντληθεί το θέμα πριν λάβει χώρα η πολιτική συνάντηση κορυφής. Δεν θα ήθελα να προβλέψω τα αποτελέσματα ή να προκαταβάλω το περιεχόμενό της. Η συνάντηση πάντως δεν πρέπει να υποτιμάται», τόνισε.

Πηγή: AFP

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις