Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γερμανία – Κορονοϊός: «Να μη δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων»

Γερμανία – Κορονοϊός: «Να μη δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των μέτρων»

Η Γερμανία βρίσκεται σε lockdown προκειμένου να αντιμετωπίζει τον κορονοϊό και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) Ραλφ Μπρίνκχάους τόνισε πως «δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων».

«Η προοπτική του ανοίγματος θα υπάρχει όταν έχουμε σταθερά πολύ, πολύ χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων (…). Και δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σημαντικά πάνω από τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδδομάδα, πόσο μάλλον κοντά στα 35 κρούσματα που προβλέπει ο νόμος περί προστασίας από τις λοιμώξεις τον οποίο ψήφισε το ομοσπονδιακαό κοινοβούλιο (Bundestag). Επομένως, δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες για χαλάρωση των ισχυόντων μέτρων», είπε σήμερα ο Μπρίνκχαους στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου-Βρανδενβούργου rbb.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επικρίθηκε αμέσως για τις δηλώσεις του από το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). «Ο κ. Μπρίνκχάους είχε πει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) ΄ότι το (παρατεταμένο) lockdown μας εξαντλεί πάρα πολύ. Τώρα συμμετέχει και ο ίδιος στη συνθηματολογία περί υπομονής. Κάποιος όμως πρέπει επιτέλους να προσφέρει στους ανθρώπους μια προοπτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε Άσενμπεργκ-Ντούγκνους.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου ήταν 58,9 σε εθνικό επίπεδο. Πριν από τέσσερις εβδομάδες, στις 17 Ιανουαρίου, τα κρούσματα ανέρχονταν στα 136.

Πηγή: rbb, dpa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις