Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία – κορονοϊός: Τα κρατίδια πρέπει να έχουν λόγο στον σχεδιασμό των μέτρων

Γερμανία – κορονοϊός: Τα κρατίδια πρέπει να έχουν λόγο στον σχεδιασμό των μέτρων

Τα κρατίδια στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν ρόλο στη θέσπιση των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

«Εκτιμούμε ότι ένας τέτοιος νόμος πιθανότατα θα απαιτούσε την έγκριση της Άνω Βουλής, (στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια)», πρόσθεσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα στο Βερολίνο.

«Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν σωστό εάν υπήρχε μια ομοιόμορφη εθνική αντιμετώπιση εάν ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή είχε φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή την εβδομάδα. Το ερώτημα είναι: Τι πρέπει να συμβεί, σε ποια συχνότητα κρουσμάτων και σε ποια συχνότητα κρουσμάτων μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα και με ποιους όρους. Εάν μπορεί να γίνει τώρα χρήση αυτής της νομικά επιτρεπτής δυνατότητας θα πρέπει να αποφασιστεί (όμως) κατόπιν συνομιλιών των συγκυβερνώντων κομμάτων και της ομοσπονδιακής κυβέρνηση μαζί με τα κρατίδια», τόνισε ο Ζέεχοφερ.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αντίθετα είχε δηλώσει την Κυριακή: «Πρέπει τώρα να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα. Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια το κάνουν, άλλα δεν το κάνουν ακόμα. Εάν αυτό δεν συμβεί στο πολύ προβλέψιμο μέλλον θα πρέπει να σκεφτώ πώς μπορεί αυτό να ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις