Κόσμος

Γερμανία: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού! Ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία έσπασε σήμερα το φράγμα του ενός εκατομμυρίου!

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 22.806 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τις 1.006.394.

Παράλληλα, άλλοι 426 ασθενείς — αριθμός άνευ προηγουμένου — πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 15.586 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των Länder όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (250.000+), ακολουθούμενο από τη Βαυαρία (198.000+) και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (σχεδόν 143.000). Στο Βερολίνο, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 62.000 μολύνσεις.

click4more: Ο Μπολσονάρο ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού τουλάχιστον ως τις αρχές Ιανουαρίου, αν όχι για περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, τόνιζε προχθές Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Χρειάζεται ακόμη να καταβάλλουμε προσπάθειες (…), ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», εξήγησε η καγκελάριος μετά τις συνομιλίες της για επτά και πλέον ώρες με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 32