Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 112 στην περιοχή Αερινός για ετοιμότητα
Κόσμος

Γερμανία: Κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο Ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων αλλά και Εκκλησίας συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια από τις πρωτοβουλίες ανήκει στη βουλευτή των Γερμανών Πρασίνων Λίζα Μπάντουμ, μέλος της ελληνογερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της γερμανικής Βουλής. Σε συνεργασία με την πρώην πρόεδρο των Πρασίνων και νυν αντιπρόεδρο της γεραμνικής Νουλης (Bundestag) Κλάουντια Ροτ απευθύνουν έκκληση για την επίδειξη αλληλεγγύης και καλούν τους Γερμανούς να προσφέρουν χρήματα για τους πληγέντες. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Μπάντουμ και Ροτ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι συνέπειες της βίαιης καταστροφικής πυρκαγιάς που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους και κατέστησε πολλούς άστεγους, μας έχουν συγκλονίσει. Πολλές Ελληνίδες και Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με συντρίμμια […]. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και ένα μήνυμα ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Απαιτείται συγκεκριμένη, μη γραφειοκρατική βοήθεια για την Ελλάδα, και φυσικά ιδιαιτέρως για τους ανθρώπους της Κινέτας, της Ραφήνας και στο Μάτι που έχει καταστραφεί κατά 98%». Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη Μπάντουμ έχει και ιδιαίτερους προσωπικούς δεσμούς με την Ελλάδα αφού πέρασε μέρος των φοιτητικών της χρόνων στη Θεσσαλονίκη και μιλά μάλιστα και Ελληνικά.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους δείχνουν όμως και οι Έλληνες της Γερμανίας. Μέσα από τις Ελληνικές Κοινότητες αλλά και την Εκκλησία συγκεντρώνουν δωρεές που έχουν σταλεί ήδη ή πρόκειται να σταλούν τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα. Για την ανακούφιση των πληγέντων η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων καλεί τις κοινότητες να συνεισφέρουν οικονομικά στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις ίδιες τις κοινότητες αλλά και στις Εκκλησίες συγκεντρώνονται από την πρώτη μέρα τόσο είδη πρώτης ανάγκης όσο και χρήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ελληνικές κοινότητες του Μπρυλ κοντά στην Κολωνία, του Βούπερταλ, του Ζίγκμπουργκ, του Μπίλεφελντ, του Αμβούργου, του Βερολίνου, ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Bonn/Rhein-Sieg, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τρόισντορφ αλλά και η ελληνική ομάδα του Τρόισντορφ.

Το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία καλεί σε δωρεές για το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ενώ τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στο Μόναχο όπου είναι ιδιαίτερα έντονο το ελληνικό στοιχείο και όπου την πρωτοβουλία ανέλαβαν δυο ενορίες (Αγ. Γεωργίου και Αγ. Πάντων) και 9 φορείς-σύλλογοι της πόλης. Ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση χρημάτων έχει ανοίξει στη βαυαρική πρωτεύουσα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γιατρών Μονάχου.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ τα χώνει στον Καναδά για τη μόλυνση του αέρα στις ΗΠΑ εξαιτίας των πυρκαγιών – Απειλεί με νέους δασμούς
«Καθιστούμε τον Καναδά υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τα δάση του και οι ΗΠΑ βρίσκονται αχρείαστα αντιμέτωπες με εισβολή αέρα βρομερού, μολυσμένου και επικίνδυνου για την υγεία» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
7
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ