Κόσμος

Γερμανία: Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια λόγω βλάβης στους ηλεκτρονικούς ελέγχους

Δεν είναι δυνατή η είσοδος στη Γερμανία εκτός της ζώνης Σένγκεν - Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις σε πολλά αεροδρόμια στη Γερμανία προκαλεί βλάβη στο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Bild, το απόγευμα της Παρασκευής (03/01/2024) δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος ταξιδιωτών από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν, ενώ έλεγχοι που διενεργούνταν ηλεκτρονικά γίνονται τώρα χειροκίνητα, απαιτώντας πολύ περισσότερο χρόνο σε πολλά αεροδρόμια στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, υπεύθυνος για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, δήλωσε στην BILD: «Οι συνάδελφοί μας πρέπει να κάνουν με το χέρι πολλά πράγματα που έκανε μέχρι τώρα το σύστημα. Προς το παρόν το κάνουμε ακόμα».

Την ίδια ώρα το δημόσιο δίκτυο WDR ανέφερε μεγάλες ουρές στη ζώνη ασφαλείας του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, όπου πολλοί επιβάτες περίμεναν πάνω από δύο ώρες. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η είσοδος στη Γερμανία εκτός της ζώνης Σένγκεν, μετέδωσε το δίκτυο, επικαλούμενο ενημέρωση από το αεροδρόμιο.

Στο υπουργείο Εσωτερικών επιρρίπτουν το πρόβλημα στα αεροδρόμια οι συνδικαλιστές της αστυνομίας

Στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών επέρριψε την ευθύνη για τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισερχόμενων επιβατών σε πολλά αεροδρόμια της χώρας ο πρόεδρος του συνδικάτου της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χάικο Τέγκατς, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα που δημιουργήθηκε εσωτερικά» από το υπουργείο της Νάνσι Φέζερ.

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι όπως το σημερινό, το οποίο αποτελεί πλέον απειλή για ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα Σένγκεν. Επί τρία χρόνια, η υπηρεσία δεν είχε τα χρήματα για να εκσυγχρονίσει την υποδομή πληροφορικής της.

Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στο ομοσπονδιακό υπουργείο εσωτερικών πολλές φορές, αλλά η κυρία Φέζερ το αγνοούσε σταθερά», δήλωσε στην BILD ο πρόεδρος του συνδικάτου της ομοσπονδιακής αστυνομίας Χάικο Τέγκατς και υπολόγισε το κονδύλι που απαιτείται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τα προβλήματα, με μεγάλες ουρές αναμονής στον έλεγχο των επιβατών από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν, εντοπίζονται κυρίως στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Ντίσελντορφ και Βόννης/Κολωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 14