Κόσμος

Γερμανία: Μυρίζει “μπαρούτι” το Κέμνιτς – Συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστών [pics]

Ακροδεξιοί και αντιφασίστες οργάνωσαν σήμερα δύο διαδηλώσεις στην πόλη Κέμνιτς, με αφορμή τη δολοφονία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενός 35χρονου Γερμανού από δύο μετανάστες, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαια επεισόδια από ακροδεξιά κόμματα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότεροι από 1.200 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για να διασφαλίσουν την τάξη στο Κέμνιτς, το πρώην Καρλ-Μαξ-Στατ. Αριστεροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πριν από λίγες ημέρες ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Πραγματοποίησαν κατόπιν πορεία, με κεντρικό σύνθημα “Καρδιά αντί για Μίσος”.

Στην άλλη άκρη της πόλης, οι ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν επίσης κοντά σε μια μεγάλη προτομή του Καρλ Μαρξ και ξεκίνησαν τη δική τους πορεία στην πόλη. Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά από απόσταση.

Η καγκελάριος Μέρκελ, που βρισκόταν σε περιοδεία στην Αφρική αυτήν την εβδομάδα, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τα γεγονότα στην πόλη. “Πού είναι; Ταξιδεύει στην Αφρική. Θα έπρεπε να έρθει εδώ και να δει εμάς τους πολίτες” είπε ένας γκριζομάλλης άνδρας που μιλούσε στο πλήθος των ακροδεξιών.germania diadiloseis

Οι υποστηρικτές των ακροδεξιών οργανώσεων, όπως του αντιισλαμικού Pegida και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να τιμήσουν τη μνήμη του άνδρα που σκοτώθηκε στην πόλη την περασμένη εβδομάδα και να καταδικάσουν ταυτόχρονα την “απραξία” της κυβέρνησης απέναντι στην εγκληματικότητα των μεταναστών, όπως ισχυρίζονται.

Η αριστερά, από την άλλη, τους κατηγορεί ότι χρησιμοποιούν αυτό το επεισόδιο για να υποδαυλίσουν το μίσος εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. “Ποιός ήταν το θύμα; Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται τον θάνατό του λέγοντας: δολοφονήθηκε ένας Γερμανός. Αλλά ήταν αντιφασίστας και ο κόσμος έξω από την πόλη δεν το γνωρίζει αυτό” είπε μια 50χρονη γυναίκα που μετείχε στην αντιδιαδήλωση.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τους δράστες, το θύμα και τις συνθήκες του θανάτου του.germania diadiloseis

germania diadiloseis

germania diadiloseis

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενγκ Λιγιουάν: Το «ισχυρό όπλο» της Κίνας – Η πρώην σοπράνο που δίνει το «ανθρώπινο πρόσωπο» στην εικόνα του Σι Τζινπίνγκ
Κομψή και ευδιάθετη προβάλλει την πιο προσιτή εικόνα της χώρας, παρά τις διαφωνίες της με τις ΗΠΑ σε ζητήματα που εκτείνονται από το εμπόριο έως την Ταϊβάν
Πενγκ Λιγιουάν
Αντόνιο Ταγιάνι: «Οι γυναίκες με μακριές φούστες γίνονται καλύτερες μητέρες» – Σάλος στην Ιταλία
«Ωραίο να παντρευτεί κανείς μια εντυπωσιακή γυναίκα», είπε, αλλά μια τέτοια γυναίκα - κατά τον Ταγιάνι - ενδέχεται να «έχει περάσει από μια σειρά σχέσεων, να έχει χωρίσει πολλούς συντρόφους, και να έχει την τάση να απατά».
Αντόνιο Ταγιάνι 7
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ σε δείπνο στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν τα πήγαμε καλύτερα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Στο πλαίσιο της επίσημης υποδοχής, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στον Σι Τζινπίνγκ ένα ειδικά κατασκευασμένο άγαλμα φαλακρού αετού, του εθνικού συμβόλου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ