Κόσμος

Γερμανία: Νέα διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορονοϊό – 80 προσαγωγές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για δεύτερη ημέρα στους δρόμους του Βερολίνου, διαμαρτυρόμενοι για τους εμβολιασμούς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε 80 προσαγωγές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους καθώς οι εν λόγω διαδηλωτές ήταν «βίαιοι ή προέτρεπαν άλλους να παραβούν τους περιορισμούς». 

Φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν αυτό που αποκαλούν «εμβολιαστικό απαρτχάιντ». Ορισμένες περιοχές της Γερμανίας εξετάζουν την πιθανότητα να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες.

TZ  RCZEPQQYZ RTRMADP  HEALTH CORONAVIRUS GERMANY PROTEST

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι προσήχθησαν περίπου 80 διαδηλωτές, κυρίως «βίαιοι ή εκείνοι που προέτρεπαν άλλους να παραβούν τους περιορισμούς». Το Σάββατο, σε παρόμοια κινητοποίηση διαμαρτυρίας συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, όταν επιχείρησαν να περάσουν τα οδοφράγματα και να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο, στο κέντρο του Βερολίνου.

Δείτε βίντεο:

Περίπου το 60% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί πλήρως, όμως οι μολύνσεις αυξάνονται και πάλι με γρήγορο ρυθμό και οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να προστατευθούν από τον νέο κορονοϊό. Σήμερα, για να μπει κανείς σε κλειστές αίθουσες εστιατορίων, να επισκεφθεί νοσοκομεία και γηροκομεία ή να παραστεί σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ ή να έχει εμβολιαστεί ή να διαθέτει πιστοποιητικό ανάρρωσης. Η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει προτείνει να απαγορευτεί πλήρως στους ανεμβολίαστους πολίτες η είσοδος σε εστιατόρια και συναυλιακούς χώρους, καθώς και να περιοριστούν οι επαφές τους. «Αν πληγούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας, πρέπει να δράσουμε. Θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε τους πάντες υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων. Για αυτό θα υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους ανεμβολίαστους», είπε ο Τόμας Στρομπλ, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την πρόταση αυτή υιοθετεί και το υπουργείο Υγείας της γειτονικής Βαυαρίας.

Σήμερα αναφέρθηκαν στη Γερμανία 8.416 νέα κρούσματα της Covid-19 και 12 θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το χάσμα στην απασχόληση των νέων φτάνει το 19% σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Stanford
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ΤΝ δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας - Η εικόνα είναι διαφορετική για τους εργαζομένους 22 έως 25 ετών σε επαγγέλματα με υψηλή έκθεση στην AI
Πηγή φωτό: iStock
Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση για τις κατασχέσεις ρωσικών πλοίων: «Θα απαντήσουμε αναλογικά, είναι πειρατεία και ληστεία»
Ο Ρώσος πρόεδρος διαμηνύει ότι τα αντίμετρα δεν θα περιοριστούν στις ίδιες θαλάσσιες περιοχές - Αιχμές κατά Ιαπωνίας και ΝΑΤΟ για την ένταση σε Ασία-Ειρηνικό και Αρκτική
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία
Αντιμέτωπη με δεκάδες αγωγές η Meta στις ΗΠΑ – Την κατηγορούν για εθισμό ανηλίκων σε Instagram και Facebook
30 πολιτείες ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στην λειτουργία του Instagram και του Facebook για τους ανήλικους και την επιβολή προστίμων ύψους 1.400 δισεκατομμυρίων δολαρίων
social media
O Ερντογάν θέλει να διευρύνει την αμυντική συμμαχία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν: «Να μπουν όλες οι χώρες της περιοχής»
Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει τη Συμφωνία Κοινής Αμυνας της Μέκκας ως βάση μιας ευρύτερης περιφερειακής «ομπρέλας» - «Η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων μας»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν