Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γερμανία: Νέες κινητοποιήσεις κατά της απέλασης μετανάστη

Γερμανία: Νέες κινητοποιήσεις κατά της απέλασης μετανάστη
YouTube (αρχείο)

Πολλές εκατοντάδες κάτοικοι της Λειψίας στη Γερμανία διαδήλωσαν ξανά, διαμαρτυρόμενοι για την απέλαση ενός μετανάστη.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την προηγουμένη το βράδυ στη Γερμανία, η διαμαρτυρία, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, ήταν ειρηνική και η αστυνομία παρακολουθούσε από απόσταση.

Την Τρίτη (9.7.2019) το βράδυ περίπου 500 άνθρωποι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις διαμαρτυρόμενοι για την αναγκαστική απέλαση ενός αιτούντα άσυλο και προσπαθώντας να την εμποδίσουν.

Γερμανία: Καθημερινές διαδηλώσεις αλληλεγγύης

Η αστυνομία ήταν προγραμματισμένο να απομακρύνει τον μετανάστη, ο οποίος επρόκειτο να απελαθεί, από το διαμέρισμά του στις 20:30 το βράδυ τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας). Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες διαδηλωτές, όμως σε λίγες ώρες το πλήθος έφτασε τους 500.

Η αντιπαράθεση με την αστυνομία οξύνθηκε, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν μπουκάλια μπύρας και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και να σχηματίζουν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας έπιπλα, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: “Όχι στην απέλαση” και “Κλέβετε τους γείτονές μας”.

Τελικά ο μετανάστης συνελήφθη.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με την Γιουλιάνε Νάγκελ, βουλευτή του κόμματος Die Linke η οποία είναι σε επαφή με την οικογένεια του νεαρού, πρόκειται για έναν 20χρονο άνδρα ο οποίος πρόκειται να απελαθεί στην Ισπανία, όπου έχει καταθέσει αίτηση για την παροχή ασύλου.

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κάσεκ, πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, επεσήμανε ότι ο άνδρας είναι πιθανόν Κούρδος της Συρίας. Ο Κάσεκ μάλιστα απέδωσε «την κλιμάκωση της κατάστασης» την Τρίτη στο γεγονός ότι η αστυνομία «έσπρωχνε» τους ανθρώπους στον δρόμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις