Κόσμος

Γερμανία: Νέο διαγνωστικό τεστ δίνει ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας, στην Γερμανία, Xούμπερτ Άιβανγκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα χαλαρώσουν σύντομα τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού χάρη σε ένα νέο γρήγορο διαγνωστικό τεστ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το τεστ – το οποίο αναπτύχθηκε από την νεοφυή επιχείρηση βιοτεχνολογίας GNA Biosolutions, που έχει έδρα τα περίχωρα του Μονάχου – αποτελεί μια ευκαιρία για να χαλαρώσουν γρήγορα οι επιβληθέντες αυστηροί περιορισμοί κάτι που θα είναι προς όφελος των επιχειρήσεων.

«Το διαγνωστικό αυτό τεστ βασίζεται στην τεχνολογία PCR (Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης / Polymerase Chain Reaction). Η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής (η οποία είναι πλέον ένα απαραίτητο ερευνητικό και διαγνωστικό εργαλείο και για την ανίχνευση παθογόνων οργανισμών, με κύρια έμφαση στους ιούς και τα μικρόβια) ανοίγει την πόρτα για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάσταση με τον κορονοϊό», δήλωσε σήμερα στο Μόναχο.

Η Γερμανία και το νέο διαγνωστικό τεστ

«Το καλύτερο γρήγορο διαγνωστικό τεστ κορονοϊού στον κόσμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αεροδρόμια, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μην βρίσκονται σε καραντίνα χωρίς λόγο, αλλά μπορεί, για παράδειγμα, να βοηθήσει επίσης και στο άνοιγμα ξενοδοχείων για σπα. Το γρήγορο διαγνωστικό τεστ GNA έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές στο αεροδρόμιο του Μονάχου», πρόσθεσε ο Άιβανγκερ, ο οποίος έχει επανειλημμένα πιέσει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα επικαλούμενος τα συμφέροντα των επιχειρήσεων,

Ο επικεφαλής της GNA Biosolutions, Φεντερίκο Μπίρσγκενς είπε ότι «με τα τεστ “GNA Octea” τα δείγματα θα αναλύονται ταχύτερα από ό, τι με τα συμβατικά τεστ PCR και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι με τα συνήθη γρήγορα διαγνωστικά τεστ. Με το κινητό σύστημα μάλιστα, θα μπορούσαν να αναλυθούν οκτώ δείγματα ταυτόχρονα σε λιγότερο από μία ώρα. Η αξιολόγηση των συνήθων διαγνωστικών τεστ PCR διαρκεί αρκετές ώρες». Τόνισε δε ότι «Το 96,7% των μολύνσεων από ιούς αναγνωρίζεται με το γρήγορο διαγνωστικό τεστ της GNA και δεν προέκυψαν στην πράξη λανθασμένα θετικά αποτελέσματα».

Το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (BfArM) χορήγησε μια ειδική έγκριση για το εν λόγω τεστ λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Τα αποτελέσματά του πρόκειται να ελεγχθούν σε πιλοτική μελέτη, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Μπίρσγκενς.

Το κρατίδιο της Βαυαρίας, που συμμετέχει στη GNA μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου BayernKapital, χρηματοδότησε την εταιρεία με οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Σε αντάλλαγμα, η Βαυαρία έχει το δικαίωμα προαγοράς των πρώτων διαγνωστικών τεστ και προνομιακούς όρους κατά την αγορά των άλλων.

Πηγή: de.reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος