Κόσμος

Γερμανία: Νοσηλευτής φέρεται ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε ασθενείς σε νοσοκομείο

Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία από τη νέα υπόθεση δολοφονιών σε νοσοκομείο. Νοσηλευτής φέρεται ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε ασθενείς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στη Γερμανία ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος ενός πρώην νοσηλευτή, καθώς υπάρχει η υποψία ότι σκότωσε πέντε ασθενείς, σε μια υπόθεση που θυμίζει εκείνην του κατά συρροή δολοφόνου Νιλς Χέγκελ.

Όπως ανέφερε η εισαγγελία του Ζάαρμπρικεν, η έρευνα αφορά πέντε ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες. Ο ύποπτος, για τον οποίο δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε το όνομα ούτε η ηλικία του, εκτίει αυτήν την περίοδο ποινή φυλάκισης για διαφθορά. Φέρεται ότι “έδρασε με σκοπό να φέρει τους ασθενείς σε κατάσταση τέτοια που να χρειάζονται ανάνηψη, για να μπορέσει να την κάνει ο ίδιος”, εξήγησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσε και ο Χέγκελ

Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε το 2016. Ο ύποπτος εμφανίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου του Ζάαρμπρικεν, παριστάνοντας τον γιατρό. Όμως αποκαλύφθηκε η απάτη του και συνελήφθη από την αστυνομία, που ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν νοσηλευτής σε άλλο νοσοκομείο, όπου είχε ξεκινήσει ήδη εσωτερική έρευνα σε βάρος του, μετά τον ύποπτο θάνατο μιας ασθενούς.

Οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή επτά ανθρώπων που είχαν πεθάνει από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Σε έξι περιπτώσεις, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι τους είχαν χορηγηθεί ουσίες τις οποίες δεν είχαν συνταγογραφήσει οι γιατροί τους και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό τους.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα εκείνη του Νιλς Χέγκελ, ενός πρώην νοσοκόμου που πάσχει από “σοβαρή ναρκισιστική διαταραχή”, σύμφωνα με τους ψυχιάτρους. Ο Χέγκελ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 91 ανθρώπων σε δύο νοσοκομεία της Κάτω Σαξονίας. Μεταξύ 200-2005, προκαλούσε καρδιακή ανακοπή σε ασθενείς που διάλεγε στην τύχη, για να τους κάνει κατόπιν ανάνηψη και να γίνει “ήρωας” μεταξύ των συναδέλφων του. Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι τα θύματά του ενδέχεται να ξεπερνούν τα 200, όμως δεν μπορούν να το αποδείξουν επειδή πολλά από τα πτώματα αποτεφρώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24