Κόσμος

Γερμανία: Ο δράστης της ομηρίας στη Δρέσδη σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση

Νεκρός έπεσε κατά την επέμβαση της αστυνομίας ο άνδρας, που αφού σκότωσε την μητέρα του, εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης κρατώντας ομήρους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κατάστημα.

«Η κατάσταση ομηρείας έλαβε τέλος», ανακοίνωσε αρχικά η αστυνομία στο Twitter διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και ότι τα μέτρα ασφαλείας στο ιστορικό κέντρο της Δρέσδης ήρθησαν.

«Κατά την διάρκεια της επίθεσης και της απελευθέρωσης των ομήρων, ο 40χρονος υπέστη θανάσιμο τραυματισμό», εξήγησε αργότερα η αστυνομία της Δρέσδης χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

Λίγο πριν τις 13.00 τοπική ώρα η αστυνομία είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε επαφή με τον ύποπτο και ότι οι αστυνομικές ομάδες επέμβασης και διαπραγμάτευσης βρίσκονταν επί τόπου.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η εφημερίδα Bild μετέδιδαν ότι άνδρας οπλισμένος με πιστόλι είχε καταφύγει σε κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Δρέσδης, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να εισβάλει στους χώρους ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης και αφού πυροβόλησε επανειλημμένως την πόρτα του, χωρίς να μπορέσει να την ανοίξει.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με την Bild, πριν προσπαθήσει να εισβάλει στον ραδιοφωνικό σταθμό, είχε σκοτώσει την μητέρα του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα