Κόσμος

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγάλη ανάκαμψη των οικονομιών μόλις βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό

Ο Όλαφ Σολτς (SPD) τόνισε σήμερα τη σημασία της διεθνούς πρωτοβουλίας για την προώθηση των εμβολίων κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax) και στην οικονομία.

«Το μεγάλο διεθνές καθήκον είναι τώρα να οργανωθεί ο εμβολιασμός έτσι ώστε όλες οι φτωχότερες χώρες να μπορέσουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους. Αυτό απαιτεί αλληλεγγύη και οικονομική υποστήριξη. Η Γερμανία δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά στη διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax). Ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν με παρόμοια ποσά», δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών στο πλάισιο τηλεδιάσκεψης της «Πρωτοβουλίας Παγκόσμιων Λύσεων» (Global Solutions Initiative) η οποία συμβουλεύει την G20 για παγκόσμια προβλήματα.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε ότι «η πρόοδος του εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει επίσης τη γερμανική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Βλέπω ήδη σημάδια οικονομικής ανάκαμψης σε διεθνές επίπεδο, η οποία υποστηρίζεται από τα κρατικά προγράμματα βοήθειας. Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της πανδημίας, αναμένω μια μεγάλη ανάκαμψη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 36