Κόσμος

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς βλέπει άνοδο του SPD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Προς το παρόν, οι πολιτικές διαθέσεις κινούνται αργά προς την κατεύθυνσή μας, υπολογίζω σε αυτό. Οι καιροί, κατά τους οποίους υπήρχαν κόμματα τα οποία ελάμβαναν 40% και περισσότερο, έχουν παρέλθει. Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αποτελείται από τρεις εταίρους. Οι πολίτες έχουν μια επιλογή που θα έχει συνέπειες πέραν της στενά κομματικής», δήλωσε ο νυν αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές, τα ποσοστά Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατών είχαν πλησιάσει, ωστόσο, το SPD παρέμεινε ελαφρά πίσω από τους Πράσινους και σαφώς πίσω από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).

Η αισιοδοξία του Όλαφ Σολτς στηρίζεται στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης «Bild am Sonntag». Σύμφωνα με αυτήν, οι πολίτες εκτιμούν τη στάση του στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες πολύ πιο θετικά από εκείνη του υποψηφίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την καγκελαρία Άρμιν Λάσετ και της της Πράσινης υποψήφιας καγκελαρίου Αναλένα Μπέρμποκ. Της απερχόμενης καγκελαρίου Μέρκελ θεωρείται πάντως από τους ερωτηθέντες η καλύτερη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Insa, ο Σολτς θα ήταν πρώτος αν ο καγκελάριος εξελέγετο άμεσα. Συγκεκριμένα θα ελάμβανε το 21% των ψήφων, δηλαδή 3% περισσότερο από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα. Τον Λάσετ θα προτιμούσε το 15% (-5%) και την Μπέρμποκ 14% (%). Το 38% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους. Ωστόσο, ο καγκελάριος δεν εκλέγεται άμεσα στη Γερμανία, οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα στις εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Σύμφωνα με τον Σολτς πάντως, «μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CDU θα κόστιζε στη Γερμανία ευημερία και θέσεις εργασίας. Όποιος δεν έχει σχέδιο και αρνείται την βιομηχανική ανανέωση της Γερμανίας θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εάν η Γερμανία θέλει να παραμείνει μια επιτυχημένη βιομηχανική χώρα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να επεκταθεί μαζικά. Ωστόσο, ο Λάσσετ, ως πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εμπόδισε αυτήν την επέκταση θέτοντας παράλογους κανόνες απόστασης (ενν.ανεμογεννητριών)», τόνισε ο πολιτικός του SPD.

«Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο έργο, μπροστά σε μια δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. Εάν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με ουδέτερο κλίμα και να διατηρήσουμε τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας, η Γερμανία θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τα άλλα έθνη να τολμήσουν να αλλάξουν», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» του βασιλιά Καρόλου στον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Το πένθος μπορεί να θολώσει τη λογική και τη μνήμη»
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ισχυρίζεται σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα ότι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος του είπε «να είσαι σίγουρος, θα την ξεχάσουμε σύντομα» μετά τον θάνατό της
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος
Αποκάλυψη σοκ για τον βασιλιά Κάρολο: «Θα ξεχάσουμε πολύ σύντομα την Νταϊάνα» είχε πει στον αδερφό της
Ο Τσαρλς Σπένσερ αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του την έντονη σύγκρουση που, όπως υποστηρίζει, είχε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα
King Charles III: Pictured Archives : Prince Charles and Princess Diana attending the Cannes Film Festival on 15th May, 1987 in Cannes, France.