Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας μιλά ήδη για μετακινήσεις το Πάσχα

Γερμανία

Παρά την ασαφή επί του παρόντος εξέλιξη της κρίσης του κορονοϊού λόγω των μεταλλάξεων, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δεν αποκλείει τις μετακινήσεις για τις διακοπές του φετινού Πάσχα στη Γερμανία.

«Το θέμα του Πάσχα (4 Απριλίου) είναι ακόμα εντελώς ανοιχτό. Θα αποφασιστεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Όποιος βιάζεται τώρα, θέτει σε κίνδυνο τις διακοπές του Πάσχα περισσότερο από κάποιον που είναι τώρα λιγότερο βιαστικός. Αυτό το θέμα μπορεί να εκτιμηθεί καλύτερα στη διάσκεψη της ομοσπονδιακής με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων στις 3 Μαρτίου», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) μετά από την τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Μέρκελ (CDU) και 96 αυτοδιοικητικούς πολιτικούς της Βαυαρίας.

Η Γερμανία, ο κορονοϊός και το Πάσχα

«Η Γερμανία βρίσκεται επί του παρόντος σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Πρόκεται για μια λεπτή ισορροπία μεταξύ ανησυχιών και επιθυμιών. Φαίνεται πως ο αριθμός των λοιμώξεων προς το παρόν μειώνεται μόνο ελαφρώς, αλλά ταυτόχρονα το ποσοστό των ανιχνευόμενων λοιμώξεων με μεταλλάξεις του κορονοϊού αυξάνεται απότομα. Επομένως, οι πολιτικοί δεν πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά σε κάποιες διαθέσεις βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να προχωρούν προσεκτικά», πρόσθεσε ο Ζέντερ.

«Χρειαζόμαστε έναν έξυπνο κατάλογο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όχι ένα άκαμπτο σχέδιο βήμα προς βήμα. Έναν κατάλογο που να περιέχει ευρύ φάσμα εργαλείων ώστε να μπορούμε να αντιδρούμε αναλόγως. Ένα πλέγμα μέτρων στο οποίο να συμπεριλαμβάνεται επίσης ρητά και η επιλογή να μπορείς να αντιδράς γρήγορα και όταν τα πράγματα χειροτερεύουν. Να συμπεριλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα περιφερειακών διαφοροποιήσεων εάν ο εκάστοτε αριθμός λοιμώξεων αποκλίνει σαφώς μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποτραπεί μέσω ενός έξυπνου ελέγχου η πραγματοποίηση τουρισμού αγορών, ώστε άτομα από περιοχές υψηλού κινδύνου να ταξιδεύουν για ψώνια σε άλλους δήμους», κατέληξε.

Πηγή : dpa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις