Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις» υποσχόταν ο αρχηγός του FDP πριν τις εκλογές

Γερμανία: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις» υποσχόταν ο αρχηγός του FDP πριν τις εκλογές
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Καμία διάκριση για τους ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού υποσχόταν πριν από τις εκλογές στη Γερμανία ο αρχηγός των Φιλελευθέρων και σημερινός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, με το κόμμα του τώρα να απαντά πως «διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας και αναθεωρούμε όταν υπάρχουν νέα στοιχεία».

Η υπόσχεση του Κρίστιαν Λίντνερ για τους ανεμβολίαστους ακούγεται σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, όταν ο ίδιος συνομιλούσε με έναν οπαδό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ, και διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από το γήπεδο.

«Μπορείς να γίνεις μέλος του FDP. Είμαστε της άποψης ότι οι ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις», ακούγεται να λέει ο Λίντνερ, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης. Στη συνέχεια, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων αναφέρει ότι «σε μια κοινωνία όπου τόσοι πολλοί εμβολιάζονται, οι μη εμβολιασμένοι μπορούν στη χειρότερη περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, γι’ αυτό και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μπορούν να πάνε στο εστιατόριο, ίσως με την προϋπόθεση του αρνητικού τεστ, το οποίο δεν θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι, αλλά η κοινότητα αλληλεγγύης».

Τι ισχύει σήμερα στη Γερμανία για τους ανεμβολίαστους

Στη Γερμανία σήμερα ισχύει ο κανόνας 2G+, που σημαίνει ότι στην εστίαση επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι που προσκομίζουν αρνητικό τεστ 24ώρου, ενώ εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό.

Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται εντελώς και μπορούν πλέον να επισκέπτονται μόνο τους χώρους λατρείας ή τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Με αρνητικό τεστ μπορούν να χρησιμοποιούν και τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Αναφερόμενη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κυκλοφορία του βίντεο, η αρμόδια του FDP για θέματα Υγείας, Κριστίνε Ούλμαν, κάλυψε τον αρχηγό της, επισημαίνοντας ότι «διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας». Είναι φυσικά απαραίτητο, δήλωσε, τα μέτρα να επανεκτιμώνται, όταν αλλάζει η κατάσταση. «Και η Όμικρον άλλαξε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις