Κόσμος

Γερμανία: Παράταση του lockdown αποφασίζουν Μέρκελ και πρωθυπουργοί κρατιδίων

Δυο ημέρες πριν την συνάντηση ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στη Γερμανία, όλα δείχνουν παράταση του lockdown για δυο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και οι χώροι αναψυχής θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού «Business Insider» (έκδοση Τρίτης), το οποίο επικαλείται δικές του πληροφορίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει από τα ίδια τα ομοσπονδιακά κρατίδια η προγραμματιζόμενη -ανάλογα με την κατάσταση των λοιμώξεων- χαλάρωση των μέτρων για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους χώρους ψυχαγωγίας. Από την 1η Μαρτίου, η Γερμανία θα αρχίσει δηλαδή σιγά σιγά να ανοίγει αναλόγως κρουσμάτων.

Ωστόσο, τα μέτρα για τα δημοτικά σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και πιθανώς και για τα κομμωτήρια, θα χαλαρώσουν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Για τα μέτρα αυτά δεν θα υπάρξει λεπτομερές εθνικό σχέδιο παρόμοιο με αυτό το οποίο εκπόνησαν για τον εαυτό τους τα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας, του Σλέσβιχ-Χόλστάιν, του Βερολίνου και της Θουριγγίας. Αντιθέτως, θα δοθούν τιμές αναφοράς, στις οποίες θα προσανατολίζονται τα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Στη συνέχεια, τα ίδια (τα κρατίδια) θα ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες στο πλαίσιο των δικών σχεδίων για το σταδιακό άνοιγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Κανείς δε με έπεισε για το Ιράν, εγώ έπεισα τον εαυτό μου – Τι είπε για Γροιλανδία, Ματσάδο και Νόμπελ Ειρήνης
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία για λόγους εθνικής ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, ο οποίος «δεν βλέπει τον λόγο» να επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης στη Μινεσότα
Ντόναλντ Τραμπ 5
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
12
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό