Κόσμος

Γερμανία: Παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ακόμη δέκα μέρες παρατείνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας με την Τσεχία και το Τιρόλο, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού σταθμού ntv, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ εκτιμά ότι μόνο με την παρέλευση τουλάχιστον δέκα ημερών θα μπορεί να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και το ενδεχόμενο άρσης των συνοριακών ελέγχων.

Από τις 14 Φεβρουαρίου μόνο Γερμανοί και αλλοδαποί με μόνιμη κατοικία στην Γερμανία μπορούν να περάσουν τα σύνορα, ενώ εξαιρέσεις ισχύουν για την μεταφορά εμπορευμάτων και την μετακίνηση εργαζόμενων στον τομέα της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη