Κόσμος

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου φαίνεται πως παρατείνεται το lockdown στη Γερμανία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων σχετικά με την παράταση του lockdown, προφανώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν τελικά για στα πρώτα βασικά σημεία. Αυτό προκύπτει από την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος, στην οποία αναφέρεται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων “Business Insider”.

Σύμφωνα με αυτήν, το lockdown, το οποίο θα διαρκoύσε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου. Από πότε θα ισχύει αυτό είναι ακόμα ανοιχτό, «αλλά πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Επίσης, στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2.

Οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν. Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

Δεν χρειάζεται πανικός με τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού

Ο λοιμωξιολόγος και μικροβιολόγος Αλεξάντερ Κεκουλέ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Βίτενμπεργκ Λούθηρος, θεωρεί ότι δεν πρέπει να δραματοποιείται η εμφάνιση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, πρέπει όμως να τηρούνται με συνέπεια τα λαμβανόμενα μέτρα προστασίας.

«Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού θα έρθουν, αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Στις πανδημίες υπάρχουν πάντα παραλλαγμένα στελέχη ιών που εκτοπίζουν άλλα και τα οποία είναι πιθανώς να πιο μεταδοτικά», δήλωσε σήμερα ο επιφανής επιστήμονας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ανατρέψει τη στρατηγική της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λόγω των παραλλαγμένων στελεχών. Εάν επικρατήσει ένα τέτοιο παραλλαγμένο στέλεχος, αυτό δεν σημαίνει ότι χάσαμε τη μάχη. Δεν πρέπει να το δραματοποιούμε υπερβολικά. Δεν πρόκειται για κάποιον υπερ-ιό, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει ή να ακούσει εδώ κι εκεί. Δεν πρόκειται για μια δεύτερη πανδημία που είναι ήδη παρούσα. Θα πρέπει (όμως) τα λαμβανόμενα μέτρα να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη συνέπεια, διότι έχουμε πολλά τεράστια κενά στο σύστημα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ισχύουν τόσο για τα παλαιά όσο και για τα νέα παραλλαγμένα στελέχη», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ