Κόσμος

Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου φαίνεται πως παρατείνεται το lockdown στη Γερμανία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων σχετικά με την παράταση του lockdown, προφανώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν τελικά για στα πρώτα βασικά σημεία. Αυτό προκύπτει από την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος, στην οποία αναφέρεται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων “Business Insider”.

Σύμφωνα με αυτήν, το lockdown, το οποίο θα διαρκoύσε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου. Από πότε θα ισχύει αυτό είναι ακόμα ανοιχτό, «αλλά πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Επίσης, στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2.

Οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν. Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

Δεν χρειάζεται πανικός με τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού

Ο λοιμωξιολόγος και μικροβιολόγος Αλεξάντερ Κεκουλέ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Βίτενμπεργκ Λούθηρος, θεωρεί ότι δεν πρέπει να δραματοποιείται η εμφάνιση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, πρέπει όμως να τηρούνται με συνέπεια τα λαμβανόμενα μέτρα προστασίας.

«Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού θα έρθουν, αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Στις πανδημίες υπάρχουν πάντα παραλλαγμένα στελέχη ιών που εκτοπίζουν άλλα και τα οποία είναι πιθανώς να πιο μεταδοτικά», δήλωσε σήμερα ο επιφανής επιστήμονας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ανατρέψει τη στρατηγική της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού λόγω των παραλλαγμένων στελεχών. Εάν επικρατήσει ένα τέτοιο παραλλαγμένο στέλεχος, αυτό δεν σημαίνει ότι χάσαμε τη μάχη. Δεν πρέπει να το δραματοποιούμε υπερβολικά. Δεν πρόκειται για κάποιον υπερ-ιό, όπως μπορεί κανείς να διαβάσει ή να ακούσει εδώ κι εκεί. Δεν πρόκειται για μια δεύτερη πανδημία που είναι ήδη παρούσα. Θα πρέπει (όμως) τα λαμβανόμενα μέτρα να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη συνέπεια, διότι έχουμε πολλά τεράστια κενά στο σύστημα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να ισχύουν τόσο για τα παλαιά όσο και για τα νέα παραλλαγμένα στελέχη», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ