Κόσμος

Γερμανία: Πόλεμος κυβέρνησης – Siemens για τουρμπίνες που βρέθηκαν στην Κριμαία παρά το εμπάργκο

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Siemens, για δύο τουρμπίνες που κατασκεύασε η τελευταία και οι οποίες κατέληξαν στην Κριμαία. Το Βερολίνο ζήτησε να δοθούν γρήγορα διευκρινίσεις, καθώς πρόκειται για μια περιοχή στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο όσον αφορά την ενεργειακή τεχνολογία. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο πιο λεπτομερώς γίνεται και αυτό επαφίεται κυρίως στην εταιρεία Siemens”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Επισημαίνω ότι εναπόκειται στις εταιρείες να ελέγχουν” αν η επιχειρηματική δράση τους παραβιάζει κάποιο καθεστώς κυρώσεων, συνέχισε. Ο εκπρόσωπος πάντως χαρακτήρισε “ασυνήθιστη” την υπόθεση, σχολιάζοντας ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι συνέπειες.

Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μιας ρωσικής κρατικής εταιρείας που αγόρασε τους αεροστροβίλους αλλά και εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η κοινοπραξία Siemens Gas Turbine Technologies LLC, στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κατασκεύασε τις τουρμπίνες για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στη Ρωσία. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Guardian: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με υβριδικό πόλεμο – Από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις μέχρι τις κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά περιστατικών που, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται μεταξύ τους, επαναφέρουν τη συζήτηση για τον υβριδικό πόλεμο
Απογείωση αεροπλάνου
Μέτε-Μάριτ: Σάλος με βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μεταμόσχευση της – Ζήτησε συγγνώμη ο συγγραφέας
Ένα βιβλίο για το Μουντιάλ του 2026 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δότη πνευμόνων της Μέτε-Μάριτ
ARCHIVO - La princesa heredera de Noruega, Mette Marit, sonríe durante una recepción a deportistas noruegos que compitieron en los Juegos Paralímpicos de Milán Cortina, en Oslo, el viernes 10 de abril de 2026.
Δικαστής «μπλόκαρε» την κατασκευή της αψίδας του Τραμπ λίγο μετά την τελική έγκριση
Πάνω από 100 πρόσωπα, αιρετοί, βετεράνοι, αρχιτέκτονες, εξέφρασαν διαδοχικά και σχεδόν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην κατασκευή αυτής της αψίδας του θριάμβου στο κέντρο της Ουάσινγκτον
Μακέτα της προτεινόμενης αψίδας θριάμβου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Πολιτικό σκάνδαλο στην Τουρκία: Προφυλακίστηκε η πρώην υπουργός του Ερντογάν, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά
Kατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - Το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο για σκάνδαλο με επενδυτικά κεφάλαια
Fatma Betul Sayan Kaya, Turkey's Minister of Family Affairs, speaks to the media at Ataturk Airport in Istanbul on March 12, 2017.